Miranda Dijksman en Pieter-Paul Locadia zijn wijkagenten van Binnenstad-Zuid. Op een inloopavond voor bewoners van de Grunobuurt was hun boodschap: ‘bellen’ en ‘dossiervorming’ zijn belangrijk.
De wijkwebsite doet verslag: ‘Miranda heeft officieel als werkgebied de Oosterpoort, De Linie, De Meeuwen, Europapark en de Herewegbuurt. Pieter-Paul heeft als werkgebied de Grunobuurt, Rivierenbuurt, Laanhuizen en het Stationsgebied. In het kader van wijkgericht werken hebben Miranda en Pieter-Paul besloten ‘hun wijken’ samen op te pakken. Samen hebben ze de taak om een gebied met zo’n 24.000 stadsbewoners in de gaten te houden. De tijd dat iedereen de veldwachter of wijkagent kende en dagelijks of wekelijks zag of sprak, is hiermee definitief voorbij. Miranda en Pieter-Paul geven aan dat ze achter hun bureau elke dag bezig kunnen zijn met verslagen, e-mails en terugbelverzoeken, maar hier bewust niet voor kiezen. Om de politie zichtbaar te maken in de wijken, maken ze verschillende dagdelen per week vrij om rondes te maken. Omdat het schipperen is tussen administratief werk en patrouille, zijn ze niet wekelijks in elke straat te vinden.
Vandaar dat Miranda en Pieter-Paul besloten hebben hun wijken samen aan te pakken op een andere manier. Samen proberen ze erachter te komen, via nauw contact met de WIJ-teams of bijvoorbeeld via een inloopavond of door mee te lunchen in een buurthuis, welke problemen er spelen in de wijken van Binnenstad-Zuid, zodat ze sneller en beter met een wijkgerichte aanpak kunnen komen. De woorden ‘bellen’ en ‘dossiervorming’ zijn hierbij belangrijk: wordt er niets doorgebeld, dan ontstaat bij de politie de indruk dat er niets aan de hand is en wordt er ook geen dossier opgebouwd. Miranda en Pieter-Paul geven aan dat dossiervorming van groot belang is: een goed gevuld dossier is voor de gemeente Groningen een goede reden om geld, tijd en extra manschappen in te zetten. Het advies van de inloopavond is dan ook: bel!’
Groningen krijgt er deze vrijdag een nieuwe weg bij: de Máximaweg. Die ligt parallel aan…
Een groep medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuia in de stad heeft woensdag al fietsend een…
Na de Fietsersbond uit ook het Platform Gerrit Krolbrug, samen met een aantal bewonersorganisaties, grote…
De Doperse Dis is door de ChristenUnie Groningen uitgeroepen tot Barmhartige Samaritaan van het jaar.…
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Bekijk reacties
Het advies van ondergetekenende zou zijn: Email! Dit heeft grote voordelen tov bellen, want: Hiermee wordt het onderwerp inhoudelijk compleet vastgelegd en ontstaat ook dossiervorming bij de burger zelf.
Kortom, Nederland is ontspoort door het kabinetsbeleid van de afgelopen decennia. Wat is de winst geweest met de bezuinigingen op de verzorgingstehuizen?
Ze bedenken van alles, en daar worden later pleisters opgeplakt. In Groningen idem dito. Ze laten zoveel mogelijk nieuwkomers toe in Groningen, terwijl onze infrastructuur totaal niet was berekend op deze grote aantallen. Waardoor alles is vastgelopen.
En de bevolking is ook niet meer zo happig op de overheid. Die wensen daar verre van weg te blijven.
Live chatten met de wijkagent is dat geen idee?