Kinderopvangorganisatie Kids First COP Groep gaat tijdens schooltijd en kinderopvang geen limonade meer schenken. Om kinderen gezond op te laten groeien wordt er voortaan alleen nog drinkwater gedronken.
Gemiddeld consumeert elk kind zes kilo suiker per jaar uit zoete dranken tijdens schooltijd en kinderopvang. Omdat de opvangorganisatie gezondheid belangrijk vindt worden voortaan zoete drankjes achter slot en grendel gezet. Uit de ervaring van andere kinderopvangorganisaties en basisscholen die overstappen op drinkwater blijkt dat ouders wel willen dat hun kinderen meer water drinken, maar is het eerder de norm om pakjes te drinken.
De aanleiding om over te schakelen op drinkwater is de campagne ‘DrinkWater’. Dit is een campagne waar meerdere organisaties aan mee doen met de gedeelde ambitie dat kinderen gezond kunnen opgroeien. De campagne sluit ook goed aan bij het preventieakkoord dat onlangs ondertekend is.
FC Groningen-speler Thom van Bergen heeft zijn eerste doelpunt voor Jong Oranje gemaakt. In een…
Dinsdag zijn er eerst perioden met (lichte) regen en mogelijk ook wat smeltende sneeuw. De…
De opritten naar de westelijke of zuidelijke ringweg vanaf het Stadspark zullen donderdag 21 november…
De noordelijke ringweg is dinsdag en woensdag in de avond en nacht afgesloten tussen de…
Sinterklaas en zijn pieten zijn zaterdagmiddag aan wal gestapt in Groningen. (meer…)
Twee Groningse producties zijn afgelopen weekend in de prijzen gevallen tijdens het Noordelijk Film Festival…
Bekijk reacties
Holy shit, dit is echt betutteling van de hoogste orde.
Daarbij, van Karvan Cevitam hebben ze dan kennelijk nog nooit gehoord.
Of is hier sprake van een ordinaire bezuinigingsmaatregel, verpakt in een leuk "GERAFFINEERDE SUIKER IS VERGIF"-jasje?
Karvan Cevitam is toch ook mierzoet? En ja, als je het niet erg vindt dat je kind dik wordt moet je vooral doorgaan met limonade, marsen en snickers voeren. Je kunt beargumenteren dat dat een vorm van mishandeling is, maar aangezien de meerderheid van alle mensen tegenwoordig te dik is, kijkt niemand er meer van op..... en nemen we de maatschappelijke kosten op de koop toe.
Kan er meer winst gemaakt worden. Gooi het onder de noemer milieu, duurzaamheid en dit keer gezondheid en je kunt of mag gewoon niet tegen zijn. Geweldige tijden waarin we leven. Ik neem wel aan dat het water duurder gaat zijn dan de limonade ivm de omschakeling of voedselveiligheid of insert een ander geweldig woord zodat de winst gemaximaliseerd kan worden.
Jammer dat er zo negatief gereageerd wordt. Ik vind het een goede stap. Zeker in een tijd waarin steeds duidelijker wordt hoe groot de invloed van onze leefstijl op onze gezondheid is. En de levensverwachting van de jonge generatie LAGER is dan die van hun ouders.
We hebben het hier over jonge kinderen. Zodra je die van jongs af aan al went aan allerlei zoetigheid, vergroot je de kans dat ze later te kampen krijgen met overgewicht en andere welvaartsziekten.
Wat je niet aanleert, hoef je ook niet af te leren.
Daarvoor hoef je ze niet direct op water en brood te zetten. Er zijn ook suikervrije alternatieven.
De negatieve reacties komen vast voort uit het idee dat het zielig is voor een kind om water te drinken. In wat voor een omgekeerde wereld zijn we terecht gekomen? Kinderen vinden lekker wat ze gewend zijn. Gelukkig zijn ze heel flexibel en kan je ze dus ook die zoete smaakjes afleren. En daarmee ook de vele zuuraanvallen op hun tandjes en al het onnodige glucose. Wist je dat we fluoride in onze tandpasta alleen maar nodig hebben omdat we zo vaak suikers en andere koolhydraten eten? Fluoride is helemaal niet nodig als je dat niet doet. Het is giftig, een halve tube is voor een kind al dodelijk. Ook stevia en Slimpie zijn geen goed idee. Het smaakt mierzoet en je kind leert dat drinken zoet hoort te zijn. Laat staan al die chemische zoetstoffen, die trouwens gelinkt zijn aan diabetes. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Ga (vriendelijk maar beslist) grenzen aangeven in plaats van verwennen. Je zet je kind toch ook in een kinderstoeltje in de auto, ook al wil hij dat niet altijd?
Goed zo, méér betutteling graag.
Er er zijn inderdaad prima alternatieven voor suiker (om nog maar te zwijgen over het feit dat we hier het beste kraanwater ter wereld hebben, en goedkoop).