Een meerderheid van de gemeenteraad heeft woensdagavond ingestemd met een onderzoek naar alternatieven voor marktwerking in de thuiszorg.
SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: “De alternatieven moeten de democratische zeggenschap vergroten, de onzekerheid door aanbestedingen voor werknemers en cliënten stoppen en eigen bijdragen onnodig maken.” Het haalbaarheidsonderzoek naar vier alternatieven moet voor 1 maart 2019 afgerond zijn. Alleen D66 en de VVD stemden tegen, zij zijn voorstanders van marktwerking en concurrentie in de zorg.
De partijen willen dat vier alternatieven onderzocht worden. Volgens de indieners moet er gekeken worden naar langdurig subsidiëren van een thuiszorgorganisatie, het oprichten van een personeelsstichting waaruit personeel moet worden betrokken, zelfstandige thuiszorgteams per buurt of het oprichten van een gemeentelijke thuiszorgorganisatie.
Dijk: “Begin 2016 ging TSN Thuiszorg failliet, waardoor 150 Stadjers wekenlang geen thuiszorg kregen. We zien nu ziekenhuizen als gevolg van marktwerking failliet gaan. Het hoort in de zorg niet om winst maar om mensen te gaan.”
Het haalbaarheidsonderzoek naar vier alternatieven moet voor 1 maart 2019 afgerond zijn.
Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) in Zuidbroek krijgt een bijzonder object in de…
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Bekijk reacties
Richt opnieuw een landelijk werkende (Groene) Kruisvereniging op, met in iedere provincie een regiokantoor en breng dit onder bij de Staat der Nederlanden, een ouderwetse nutsfunctie dus, zodat mensen welke er gaan werken min of meer een vorm van baangarantie hebben, de cliënten tegen kostprijs zorg verleend gaan krijgen en de private zorgbedrijven incl. de laag aan managers, beleidsmakers, directie`s, enz.enz. welke bij zo`n private onderneming nodig (b)lijken te zijn, volledig verdwijnen.
Wat zal dit structureel gaan besparen? Een miljard op jaarbasis, of zit ik daarmee nog aan de lage kant?