Bewoners van het voormalig suikerunieterrein nemen met enige regelmaat een gevaarlijke sluiproute om het terrein te betreden. Nachtondernemer op het terrein Chris Garrit maakte meerdere foto’s van de bewoners die via de oprit van de westelijke ringweg het terrein op gaan.
Garrit maakt zich zorgen. “Het is wachten op het eerste ongeluk”, aldus de nachtondernemer. Garrit vroeg via zijn Twitteraccoutn al meerdere malen aandacht voor het probleem. Er wonen sinds kort 250 internationale studenten op het terrein. Om het voormalige suikerunieterrein op en af te komen is aan de achterkant een brug over het Hoendiep geplaatst. Volgens Garrit is die brug veel te ver om, en is het pad er naar toe modderig en vies.
Niet alleen studenten vormen het probleem. Het terrein wordt door de alle evenementen door veel mensen bezocht. Volgens Garrit zitten er ook in deze groep mensen die de ringweg gebruiken om het terrein lopend of per fiets te betreden.
Bewoners stimuleren
Verantwoordelijk wethouder Roeland van der Schaaf laat in een reactie weten dat de bewoners zo goed mogelijk geïnstrueerd en gestimuleerd worden om de brug te nemen die daarvoor bedoeld is. Ook de beheerder heeft dit diverse malen aan de studenten laten weten. De route via de ringweg is namelijk verboden. Op de lange termijn wordt er een nieuw fietspad aangelegd, maar dat kan nog wel een aantal jaar duren.
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…
Het huidige busstation in Groningen moet na de verplaatsing van de bussen naar de zuidkant…
Leefomgeving staat op nummer één. Dat blijkt uit de Tienskipdag van 16 december, georganiseerd met…
De zachtere temperaturen blijven nog even bij ons. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis begint donderdag mild,…
Bekijk reacties
Plaats een hek naast de woonunits zodat bewoners niet meer richting ringweg kunnen komen, hierna enkel nog over de brug de openbare weg kunnen bereiken en zo gelijktijdig gedwongen worden de net afgekomen gewijzigde voetgangersoversteekplaats bij de Energieweg te gaan gebruiken om zo verder te reizen, lopen, fietsen.
Hoe moeilijk kan het zijn.
Heel moeilijk want daar gaat het auto verkeer ook het terrein op en af... Je moet bijna naar Hoogkerk rijden om van de andere kant het terrein gemotoriseerd op te kunnen. Lijkt me niet handig met brandweer ed... Gewoon de noodbrug verplaatsen is de simpelste oplossing.
Scheiding tussen gemotoriseerd en overig verkeer moet je gewoon in stand houden. Mocht het nodig zijn dat bijvoorbeeld een brandweerauto daar het terrein op moet rijden, dan kan eenvoudig het hek geopend gaan worden. ALs mensen met kinderen aan de hand enkele dagen achtereen het stuk tussen de brug en het timmerdorp kunnen lopen, lijkt het mij dat de huidige bewoners dit ook net zo makkelijk af kunnen. Veel drukte om niets.
Dat ze platgereden worden is nog tot daar aan toe maar die Duitse vlag kan echt niet!.
Wie heeft het dan ook verzonnen om die containers vóór op het terrein neer te zetten?
Had de gemeente de bouwer niet ff beter kunnen instrueren ipv de studenten?
Het oude fietspad had niet weggehaald moeten worden.
Precies!
Ik wou het net zeggen.