Categorieën: Nieuws

Collegepartij VVD niet in nieuw stadsbestuur

De VVD komt niet in een nieuw college van B&W van Groningen. Dat laat lijsttrekker Joost van Keulen van de VVD weten.

Van Keulen kreeg het te horen van informateur Ineke van Gent en noemt dit “teleurstellend”. De VVD zat de afgelopen jaren in het stadsbestuur en Van Keulen was wethouder.

GroenLinks gaf na de verkiezingsoverwinning vorige maand al aan een zo links mogelijk college te willen vormen. Dat kan betekenen dat de SP de plek van de VVD gaat innemen. Deze week worden de eerste resultaten van de collegegesprekken verwacht.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Tegenwoordig betekent 'links', de 'internationale' student en de allochtone nieuwkomer waarop zal worden ingezet.

  • Des te meer de VVD wordt buitengesloten, des te beter het is voor gewone burgers. Op gemeenteniveau lijkt dat dus te lukken. Nu landelijk nog.

  • 1. Inhoudelijk zit het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren het dichtst bij het verkiezingsprogramma van GroenLinks.

    2. De ChristenUnie is sinds het leiderschap van David de Jong, daarin gevolgd door mevrouw Inge Jongman, nogal gouvernementeel ingesteld. Houd deze partij in de gaten! Onder voorwaarden gaat deze partij akkoord met DIFTAR. Hoewel de fractie van de ChristenUnie vorig jaar maart tegen DIFTAR stemde.

    Achteraf heb ik nooit begrepen waarom Joost van Keulen vorig jaar maart niet is afgetreden als wethouder van Milieubeheer. "Omdat de PvdA-fractie zich niet aan de afspraken hield" (inzake DIFTAR), volgens een nog steeds boze Joost van Keulen. Ik verwijs naar het lijsttrekkersdebat in het Groninger Forum van maandag 19 november 2018.

    Zie: https://www.oogtv.nl/uitzending-gemist/tv/lijsttrekkersdebat-vanuit-het-groninger-forum/

  • Er gaat vast en zeker binnenkort wel weer een zittend VVD kamerlid noodgedwongen zijn of haar zetel inleveren, het is immers alweer enige tijd geleden dat het laatste VVD kamerlid door de zijdeur verdween, zodat van Keulen alsnog 2e kamerlid kan gaan worden.

  • Informateur Ineke van Gent en noemt dit “teleurstellend” , ik noem het schijnheilig want eigenlijk is ze er hartstikke blij mee. Faalbaas Joost van Keulen bekend van de verschillende petten die hij draagt en de verwarring daarover is gewoon een kans gegeven om de 'eer' aan zich zelf te houden, in hoeverre je over eer kunt spreken.

  • Blij !!!

    Ik weet zeker dat de Monumentale A-Kerk Bomen - en al die mensen voor wie deze Bomen en deze bijzondere plek heel dierbaar is - heel erg dankbaar zijn dat VVD wethouder Joost van Keulen niet meer ZIJN botte zaag in Hun Leven kan zetten.

    Mevrouw Kiki

  • Jammer voor de ondernemers die hard werken en teveel betalen aan de mensen hierboven die niks doen en hun handje ophouden

    • Je begrijpt er niks van Stephanie.

      Er zijn zelfs ondernemers van Groningse origine die links stemmen. De ondernemers die niet links stemmen hebben hun roots niet in Groningen.

      Maar wat is 'links' nog tegenwoordig, dan is ook een vraag an sich.

    • Hand ophouden?

      Geen tijd voor. Te druk met schoonmaken.

      VVD en MKB? Laat me niet lachen. Zijn er voor de multinationals. En voor de sigaretten en dranklobby. Lokaal wilden ze het centrum reduceren tot een vreet -en zuipoord met kabelbaan als pretparkaccent. En een fietsenwinkel in winkelcentrum Paddepoel kapot maken.

      Schande voor het liberale gedachtengoed.

      • Niet op reageren VSH, Stephanie is een beetje verward en teleurgesteld dat haar partij van oplichters, gas gangsters en sjoemelaars niets meer te zeggen heeft en waarschijnlijk ook nooit meer iets te zeggen krijgt in onze stad.

      • @ Doe

        Ja, je hebt gelijk. Hier op reageren is weinig zinvol.

        Het is volstrekt kansloos om een gemiddelde VVD'er uit te leggen dat liberalisme echt iets anders is dan plat egoïsme als doel te hebben, en dat middelen als corruptie en uitbuiting door Adam Smith niet heilig zijn verklaard, maar verafschuwt werden.

        Ze verwarren liberalisme met libertaire "ideologie". Een "ideologie" die zo treffend beschreven werd door de zwaar gestoorde verschijningsvorm genaam Ayn Rand. Eentje die ironisch genoeg zelf afhankelijk werd van de Amerikaanse "verzorgingsstaat".

  • Ik denk ook dat het beter dat hij elders zijn geluk beproeft. Misschien kan hij het beste een baantje bij een verzekeringsmaatschappij zoeken. Zitting nemen in de tweede kamer zou ik hem afraden, daarvoor heeft hij te weinig te melden.
    Het lijkt me verder wel een aardige vent maar daar kom je in de politiek niet ver mee.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

3 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

4 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

6 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

6 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

9 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden