Categorieën: Nieuws

Docent Leon van Gelder geschorst wegens ongepaste foto’s op telefoon

Een docent van het Leon van Gelder aan de Diamantlaan is afgelopen maandag door de schoolleiding geschorst. De leraar zou verschillende ‘ongepaste foto’s’ op zijn telefoon hebben staan.

“Een aantal leerlingen heeft zich bij ons gemeld”, laat rector Hiltje Rookmaker weten in een brief die woensdagmiddag naar alle ouders is gestuurd en in bezit is van OOG Tv. “Zij hebben foto’s op de telefoon van de docent gezien. Het betreffen hier geen foto’s van onze leerlingen, maar de beelden zijn ons inziens ongepast. We hebben melding gemaakt bij de politie, die momenteel onderzoek doet. In afwachting van dit onderzoek is de docent voorlopig geschorst.”

Rookmaker laat verder weten dat er direct contact is gezocht met de ouders van de leerlingen die de melding gedaan hebben. Daarnaast zijn alle ouders van de klas waarin dit voorval heeft plaatsgevonden ook geïnformeerd. De teamleider en de mentor zijn dinsdag met de klas in gesprek gegaan. “Vandaag (woensdag, red.) merkten we dat er ook buiten de klas vragen worden gesteld door leerlingen en ouders. Daarom hebben we besloten om alle ouders te informeren.” Rookmaker besluit de brief met dat het belangrijk is om te vertrouwen op het onderzoek van de politie en dat er zelf geen voorbarige conclusies moeten worden getrokken.”

Hieronder de brief zoals deze naar alle ouders verstuurd is:

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Volgens Marc mag je dit niet publiceren, het is niet voor een rechtbank geweest, dus is het vaag en persoonlijk.

  • 'Ongepaste foto's' dat is wel erg vaag en kan dus van alles zijn. Eerst maar eens het onderzoek afwachten voor er allerlei conclusies worden getrokken.

    • Voor jou wellicht, voor de school reden genoeg om tot schorsing over te gaan en een brief op te stellen.

      • Ja, inderdaad 'Doe' dit geld dit voor mij.
        Anoniem vanachter je toetsenbord jan en alleman veroordelen schijnt tegenwoordig de trend te zijn.
        Ik doe niet mee aan heksenjachten op grond van oppervlakkige informatie.
        Zolang de feiten onduidelijk zijn kan en ga ik me geen mening vormen. Ik ga iemand niet op voorhand veroordelen.

      • Typisch een reactie van iemand die geen weerwoord heeft, het gaat er niet om wie het schrijft maar om wat hij of zij schrijft. Wat dat betreft kun je prima bij Jensen in het publiek gaan zitten en boe roepen.
        Overigens geef je een prima beschrijving van jezelf met deze zin ' Anoniem vanachter je toetsenbord jan en alleman veroordelen schijnt tegenwoordig de trend te zijn' of ben jij de enige Marie ter wereld?

  • Waarom wordt deze brief op internet gezet! De brief is gericht aan de ouders/verzorgers van de leerlingen. Wat hebben wij als lezers hiermee te maken.
    Deze brief had nooit geplaatst mogen worden!

    • Ja en als een ouder deze brief doorstuurt is dat hun keuze en zeker niet jouwe, de naam van de leraar staat er bovendien niet bij. Lees deze zin nog eens 'Het betreffen hier geen foto’s van onze leerlingen' dus praten we over foto's van andere pubers/leerlingen, en dan vraag ik mij af wat moet een volwassene met foto's van vreemde pubers op z'n telefoon.

  • Gaat het ook zo uitgebreid in het nieuws komen als hij onschuldig is? Maakt eigenlijk al niet veel meer uit hij is al getekend voor de rest van zijn carrière. Best wel bizar, als je van iemand af wil hoef je maar zo'n valse beschuldiging te maken of gewoon een gerucht te verspreiden en het is klaar.

    Ik hoop dan ook bij onschuld de daders/geruchten verspreiders hard worden aangepakt. Je verwoest gewoon een leven.

    • Begrijpend lezen is voor velen een hele kunst daar hoor jij ook overigens ook bij, meerdere leerlingen maakte melding van ongepaste foto's. De politie prikt er zo doorheen als dit gebaseerd is op leugens.

      En jij doet heel veel veronderstellingen zonder enig vorm bewijs, laten we maar rustig afwachten wat de politie hier over gaat zeggen.

  • Mijn zoon zit daar op school en ik heb idd die brief gehad, ik vind het heel raar dat dit door een ouder gelekt is, het is voor de kinderen al schokkend genoeg, daarnaast weet niemand nog wat, alleen de leerkrachten en de leerlingen die de foto's ontdekt hebben.Dit is tegenwoordig wel het nieuwe Nederland, we flikkeren alles op social media en beschuldigen iemand. We weten nog helemaal niks.

  • Er staat nergens wat voor soort foto's het zijn, alleen dat men ze ongepast vindt als organisatie.

      • Ja, als je aangifte doet, is dat meestal wat er gebeurt. En dat is wat er is gedaan door de school, hoewel er letterlijk staat "melding".

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

3 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

4 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

5 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

6 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

7 uur geleden