Door de op 6 december opnieuw aangevaren Borgbrug vreest Vishandel Tammenga voor een faillissement. De Borgbrug wordt door zestig procent van zijn klanten gebruikt. Opnieuw een klap voor de vishandel met het mislopen van de omzet.
Binnen drie jaar tijd is de brug voor de tweede keer eruit gevaren. Het herstel gaat enkele maanden duren. In de maanden dat de brug wordt hersteld, is de vishandel voor 60 procent van zijn klanten niet bereikbaar. In 2015 maakte de vishandel de keuze om door te gaan. Achteraf was het verlies van de omzet niet alleen zwaar voor de zaak, maar ook voor Wim Tammenga. “Als ik dat van tevoren had geweten, dan had ik gelijk de handdoek in de ring gegooid.”
25 jaar
Een andere locatie voor de viszaak is niet de oplossing. “Er komt heel veel bij kijken, ik moet de aansluiting aanvragen en aanleggen. Deze kosten zijn net zo hoog.” De eigenaar heeft de handdoek al vast. “We hebben 25 jaar lang met plezier gewerkt, dat gooi je niet zomaar weg.”
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…
Het huidige busstation in Groningen moet na de verplaatsing van de bussen naar de zuidkant…
Leefomgeving staat op nummer één. Dat blijkt uit de Tienskipdag van 16 december, georganiseerd met…
De zachtere temperaturen blijven nog even bij ons. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis begint donderdag mild,…
Bekijk reacties
Er zijn ook visboeren die door omleidingen in het verkeer geen bestaansrecht meer hebben die pakken hun spullen op en verkassen naar elders. Het is enorm lullig voor Tammenga, maar het is stoppen of verkassen. Ik zeg in elk geval dat hij niet gaat stoppen.
Kunnen we niet iets van een crowdfunding voor deze ondernemer opstarten ?
Kunnen ze hem geen tijdelijk plekje geven aan de andere kant van de brug. zodat hij toch bereikbaar is. desnoods de kosten voor aanleg tijdelijke nutsvoorzieningen verhalen op de schipper.
Ja, je maakt mij niet wijs dat zoiets niet tot de mogelijkheden behoort. (Woldweg is nog een lege plek, de verdeelkasten staan er al. (Als het niet van de kabel is dan tenminste) Je kunt zo iemand toch niet laten stikken als gemeente? Verhaal het maar lekker op de verzekering.
Jammer voor de visboer, maar de gemeente wil echt niet investeren, helaas. De gemeente haalt alleen maar geld bij de ondernemers, en dat is jammer. Wie weet komt er toch nog een oplossing uit de hoge hoed, wens Tamminga succes.