Categorieën: Nieuws

Half miljoen euro voor promotie toerisme in Groningen

Marketing Groningen krijgt in 2019 ruim 482.000 euro subsidie voor de promotie en marketing van Groningen als toeristische trekpleister. De provincie wil met deze subsidie de werkgelegenheid in de toeristische sector graag verder stimuleren.

Volgens de provincie moet er  Groningen in 2019 gepromoot worden als dé bestemming voor de toekomst. Landelijk wordt een groei verwacht van 50 % in 2030 qua internationale toeristen die naar Nederland komen. Groningen wil mee profiteren van deze groei.

Groningen werd vorige week al door CNN genoemd als een van de zeventien beste plekken om te bezoeken in Europa. Elsevier schreef naar aanleiding van deze verkiezing juist een kritisch stuk over de gevolgen van massatoerisme in Nederlandse steden.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • En daar gaan we weer, bijna een half miljoen van onze belastingcenten rechtstreeks naar de Horeca, de Horeca moet zelf maar haar eigen marketing kosten betalen. En dan ook nog te bedenken dat de meeste hotels in Groningen in handen zijn van megaconcerns die vervolgens amper belasting betalen met al hun fiscale trucs.

    Het word tijd voor stichting voor minder toerisme in Groningen, Groningen is geen pretpark!

  • Kunnen ze niet gewoon die letters IAMSTERDAM neerzetten, dat trekt toeristen. Voor Groningen heb je ook geen duur reclamebureau nodig. De Letter GRUNN op de Grote Markt of GRONINGEN. Ook leuk als we weer een beetje meedoen met oranje en er een finale wordt uitgezonden op de Grote markt. We lopen maar vast vooruit na een aantal magere jaren.

    Dus niet teveel nadenken, doen en iedereen post zijn postcard met de letter wel op instagram of facebook. Het grootste risico is Groen Links. Die willen alleen maar dingen verzieken.

  • Maar dan is het eigenlijk wel een beetje compleet. Een Grote Markt met bomen, een fontein, gratis bankjes om te zitten, de letters GRONINGEN die alle toeristen naar de Oostwand trekken om een foto met Stadhuis en Martinitoren te maken met de letters in beeld., geen bussen meer over de grote markt. Nu de uitvoering nog. Gezien het succes van de trappen zijn Letters ook wel een goed idee.

  • Lekker smijten met die belastingcenten! Waarom niet? De belastingen kunnen altijd nog wel verder omhoog, toch? Wie stopt de politiek nog....?

  • Groningen is niet alleen een stad, Groningen is ook een prachtige provincie. Marketing Groningen zet zich in voor de hele provincie. Van Stad tot wad, Bourtange tot de Friesche grens. En de buitengebieden kunnen best wat promotie gebruiken. Of het nou gericht is op tourisme of het bedrijfsleven, alles staat met elkaar in verbinding. Als het toerisme aantrekt trekt de hele economie hier aan.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

7 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

9 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

10 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

11 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

12 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

13 uur geleden