Slechts dertig procent van de eerstejaarsstudenten Psychologie heeft het tentamen Statistiek I gehaald. Normaal ligt dit percentage veel hoger. Daarover bericht de Universiteitskrant.
Voor de studenten is het tentamen normaliter al een flink struikelblok. Voorgaande jaren wist tussen de veertig en 45 procent van de studenten een voldoende te halen. Nu haalde slechts 34% van de Nederlandse studenten en 33% van de internationale een voldoende. Een vakcoördinator laat aan de UK weten dat vermoedelijk de decentrale selectie een oorzaak kan zijn. Dit jaar was er geen selectie aan de poort, waardoor in september maar liefst 1.400 studenten vol verve aan de bachelor Psychologie begonnen. Studenten die normaal een waarschuwing kregen als ze bijvoorbeeld weinig wiskunde hadden gehad, konden nu moeiteloos instromen.
Naar aanleiding van de resultaten heeft de faculteit de toets bekeken of daar wellicht tekortkomingen in waren geslopen, maar dit blijkt niet het geval te zijn. Wel geeft men aan dat door ruimtegebrek en soms een tekort aan de laptops, sommige werkgroepen zich niet optimaal hebben kunnen voorbereiden. De opleiding Psychologie hoopt dat door de herinvoering van de numerus fixus volgend jaar hetzelfde probleem zich niet opnieuw gaat voordoen.
Wie van de twee komende weekenddagen de standen op de thermometer naast elkaar legt, denkt…
PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond in Amsterdam met 5-1 verloren van OS Lusitanos. (meer…)
Beginnende schrijvers in Groningen kunnen zich tot volgende week zondag aanmelden voor het LetterenStipendium 2025.…
De zuidelijke ringweg is komend weekend afgesloten tussen het Julianaplein en de Europaweg voor verkeer…
Hoewel er nog een beroepszaak loopt bij de rechtbank, wil het college hoe dan ook…
De speeltuin aan de Prinsesseweg en de kleinere speelplekken aan de J.W. Frisostraat en de…
Bekijk reacties
Het algemene kennisniveau van basisscholieren daalt ook al jaren, wat zich voortzet in het voortgezet onderwijs, gevolgd door universitair onderwijs, wat zich nu dan is gaan openbaren.
Vraag mij wel vaker af hoeveel er gaan studeren om werkelijk een vak te leren en welke er zijn gestart aan een studie, omdat elk en iedereen dat schijnt te (moeten) doen.
.
Gaat niet meer om wetenschap te bedrijven.
Universiteiten zijn net als middelbare scholen vergeven van activitische marxisten. Knappe geschiedenis student aan de RUG sprak zich rond millieniumwisseling in een schrijfopdracht uit tot worden van EU-leden van Bulgarije en Roemenië, en is toen een tijd een halve paria op die faculteit geweest.
Huiveringwekkend feitje over middelbaar onderwijs: Ubergriezel Paul Rosemoller is (goedbetaald) voorzitter van Raad voor Voortgezet Onderwijs o.i.d. Zieke ideologie wordt er boven belang van scholier en student gesteld.
Als de Gele Hesjes zich tegen de mede door de '68-ers ingezette sloop van het onderwijs gaan verweren, doe ik mee.
Dit artikel leest ook als een examenopgave: Hoeveel buitenlandse studenten kent de faculteit Psychologie?