Categorieën: Nieuws

Raad van 4 tot 5 in debat over burgemeester en Shell

De gemeenteraad houdt woensdagmiddag om 16.00 uur een zogeheten actualiteitendebat over de uitspraken van burgemeester Peter den Oudsten in een interview met Shell.

Raadsleden kunnen een actualiteitendebat aanvragen als zij van mening zijn dat de gemeenteraad urgente onderwerpen moet bespreken die niet kunnen wachten tot de volgende geplande raadsvergadering. Daar zijn minimaal twee politieke partijen voor nodig die dat willen. Dat zijn nu SP en Stadspartij voor Stad en Ommeland. De burgemeester zegt in het interview met Shell onder meer dat hij bij de versnelling van de energietransitie ook een hoofdrol voor Shell ziet. De burgemeester doet in het interview meer uitspraken over de rol van Shell.

De beide fracties zeggen niet te spreken te zijn over de uitlatingen van de burgemeester. “De fracties zien voor Shell slechts één rol in Groningen: betalen voor de aangerichte schade en versterkingsopgave”, schrijven de fractievoorzitters Jimmy Dijk en Amrut Sijbolts, in hun aanvraag voor het debat. Ze willen woensdag antwoord van de burgemeester. Ze willen onder meer weten of Den Oudsten spijt heeft van zijn uitlatingen.

Het actualiteitendebat duurt maximaal een uur. Het is live te volgen op groningen.raadsinformatie.nl. Het debat is de eerste bijeenkomst van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen na de installatie van de 45 Groningse raadsleden op 2 januari. De vergadering wordt voorgezeten door Inge Jongman van de ChristenUnie.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Peter 'kokkie' van Oudsten trekpop van Shell en ondertussen de socialist uithangen en dan ook nog denken dat mensen gek zijn, brevet van onvermogen opspelden en afvoeren.

  • Debat is geweest Jimmy heeft gebruld en de rest van raad (behalve de eeuwige stadspartij + Ommeland) vond dat er niets aan de hand was en iedereen is naar huis.

  • Ik heb debat over Shell en Den Oudsten niet gezien.

    Maar er is meer aan de hand.
    Een burgemeester dient boven de partijen te staan en dient alle schijn van belangenverstrengeling te vermijden.

    Het is alleen de burgemeester die evenementenvergunningen afgeeft.

    Het is dus ongepast dat Den Oudsten in diverse in het Comité´s van aanbeveling zit, terwijl hij daarvoor persoonlijk de evenementenvergunningen afgeeft.

    Den Oudsten blijkt namelijk meerdere festival-petten te hebben, zoals o.a. :
    Bevrijdingsfestival Groningen
    De Kei 2019
    Hoornsemeer

    https://gemeente.groningen.nl/burgemeester-peter-den-oudsten
    Goed geinformeerde kringen melden dat ´oh-nee-die-tram´ Karin Dekker (GroenLinks) in de startblokken staat om burgemeester van Groningen te worden.

    Mevrouw Kiki

        • Ik begrijp dat de teleurstelling over de zeer voorspelbare uitkomst van het spoeddebat groot is Anton, maar moet je dat nu zo nodig op mij afreageren?

        • Beetje vreemde manier van redeneren Anton. Wat zijn Groningen onwaardige en verderfelijke inzichten nu weer? Zijn het soms ongemakkelijke waarheden? Het doet me ook een beetje denken aan ontaarde kunst.

  • Quote mevr.Kiki:

    Goed geinformeerde kringen melden dat ´oh-nee-die-tram´ Karin Dekker (GroenLinks) in de startblokken staat om burgemeester van Groningen te worden.

    Mevrouw Kiki

    Zo wanhopig zal men in Groningen toch niet zijn dat men dit wezen als burgemeester zal willen gaan benoemen?

      • Ik kom de laatste 10 jaar misschien nog eens per maand in de binnenstad, als het al zo vaak is. Wat dat betreft boeit het mij echt niet.

        Maak mij echter wel zorgen over een nog hogere langdurige vaste schuldenlast in deze gemeente, die bedraagt nu al rond de anderhalf miljard Euro en met Groen (grijs) (s)link(s) in een gemeente bestuur zal dit nog hoger gaan worden. Laat Shell maar komen die zorgen voor ongesubsidieerde banen, daar heeft deze stad behoefte aan, meer als alle (gesubsidieerde) banen aan de RUG en Hanzehogedroomfabriek

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

50 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden