De aangekondigde staking in het onderwijs op vrijdag 15 maart is hard nodig. Dat zegt PO in Actie. “Het is tot hier en niet verder.”
Twee jaar geleden werd duidelijk dat er in het onderwijs grote problemen spelen. De werkdruk is hoog en er zijn te weinig mensen die een bevoegdheid hebben om voor een klas te kunnen staan. Door de minister werd extra geld toegezegd om de grootste nood te ledigen. “Eigenlijk merken we daar heel weinig van”, zegt leraar Mike del Prado die op een basisschool in de stad werkt. “Men doet echt wel haar best om de problemen op te lossen, en dankzij de creativiteit van de school waar ik werk kunnen we de grootste problemen het hoofd bieden, maar de situatie is er uiteindelijk niet beter op geworden. Sterker nog, als er nu niet iets gaat veranderen raken we de komende tijd nog meer mensen kwijt door burn outs.”
Rinie Boekholt van PO in Actie herkent de problemen. “Het is belangrijk dat we het vak van leraar weer aantrekkelijk maken en dat er ook meer geld beschikbaar komt. Daarom is het belangrijk dat we op 15 maart die boodschap uitdragen met hopelijk zoveel mogelijk leraren en leraressen die naar het Malieveld in Den Haag komen.
Een rechtbank in Amsterdam heeft een 45-jarige Stadjer veroordeeld voor oplichting. De man krijgt tot…
Op de avond van eerste kerstdag heeft een brand gewoed in een schoorsteen van een…
De komende dagen zien we weinig verandering in het weer: de zon is vrijwel onzichtbaar…
Een 38-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag aan de…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt naar de Tasmantoren in de Stad. Dat meldt RTV Noord.…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt voor een incident langs de N360 bij Ten Post. Een…
Bekijk reacties
Helemaal waar, alleen jammer van spelfout in artikel over onderwijs. Geeft nog maar eens aan hoe hard die staking nodig is, als zelfs redacties niet meer kunnen spellen ;)
Jaap, over spelfouten bij de redacties van regionale omroepen gesproken; ook leraar Rinie Boekholt maakt foutjes.
"Als we kijken naar het lerarentekort DIE nog MEER VOELBAARDER is..." (Zie minuut 2:11) En zo nog wel wat "spellingstruikelblokjes" voor de kritische luisteraar.
En leraar Mike del Prado heeft het over voorwaarden als: "Boeken, stroom en ICT moeten veel beter op elkaar afgestemd worden..." "Mensen, geld, afspraken, meer samenwerken.." ... (Zie minuut 2:21)
Euh, wat is de inhoud van deze opmerkingen precies in het kader van de aankomende lerarenstaking op 15 maart? Ik snap niet meer zo goed...
Spellingfoutjes maken we allemaal wel 's. Is 't niet? De redactie van OOG dus blijkbaar, schoolmeesters, juffen, parlementariërs, zakenlui, journalisten, ik in deze reactie en Jaap zelf vast ook wel. Is dat jammer? 't Zit 'm volgens mij niet zozeer in de spelling, maar veel meer in de boodschap. Die vond ik in dit item van OOG nog niet heel sterk naar voren komen. Helaas toch wat teveel losse flodders, maar gelukkig wel weer wat aandacht voor de enorme werkdruk in het onderwijs! Lijkt mij een goede zaak.
Ondanks het kritische luisteren/lezen, dus toch zeer veel respect voor deze mediaschoolmeesters!! Staken mannen, zodat het onderwijs weer een beetje gezond wordt en de mensen die het nog op kunnen brengen deze zware klus voor de klas te doen, enigszins gemotiveerd blijven om door te gaan. Nog hard nodig de komende jaren, want wie wil dit werk überhaupt nog doen anno 2019? Ik niet in elk geval!
En ondertussen, als daar enigszins de tijd voor is in Onderwijs-Hysterieland, wel zelf door blijven ontwikkelen natuurlijk.. Succes!
Allemaal op onderwijspartij 66 blijven stemmen (laat die D maar weg). We zien nu wat er van komt....