Groninger gemeenten, waaronder Groningen, en maatschappelijke organisaties roepen in een brief Tweede Kamerleden op om minister Wiebes (EZK) woensdag 16 januari in het debat over het gaswinningdossier te houden aan zijn toezeggingen en alle afspraken na te komen.
‘Veel Groningers geloven het Rijksbeleid voor de gaswinningsproblemen niet meer. Ondanks het besluit van minister Wiebes (EZK) om de gaskraan op termijn dicht te draaien zijn ze verontwaardigd, ontgoocheld, cynisch, boos, teleurgesteld, pessimistisch, wantrouwend of murw. Ruim zes jaar na de zware beving in Huizinge zijn nog weinig woningen versterkt en verloopt de schadeafhandeling trager dan ooit. De kans op een zware beving is daarbij nog steeds significant hoog. Het vertrouwen in de schadeafhandeling en versterking van woningen is er niet. We staan op een kantelpunt waarbij er in Groningen iets fundamenteel misgaat.’
De hele brief staat hier.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
Bekijk reacties
Het was al dom om de NAM/Overheid 40 jaar geleden te geloven.
Met die mensen valt ook niet te praten.
Klopt, met Kwiebus en consorten valt inderdaad totaal niet te praten.
De licht schadegevallen worden relatief snel afgehandeld. Sprak nog niet zo lang geleden met iemand, woonachtig binnen de contouren in het bevingsgebied zoals dat zo mooi heet, welke vanaf de eerste schademelding binnen 12 weken het hele traject tot en met uitbetaling van de getaxeerde schade heeft doorlopen.
Stel dat een gemiddelde taxateur een stuk of drie/vier bezoeken per dag af kan gaan leggen en erna ook nog de bijbehorende schaderapporten uit moet/kan gaan werken, dan zul je bij complexere schadegevallen wellicht enkele dagen tot soms enkele weken met zo`n onderzoek en rapportage bezig zijn.
Ik meen dat er al met al iets van 17.000 schademeldingen zijn, daar ben je nog wel even zoet mee, nog afgezien van de ernstige schadegevallen welke naar mijn bescheiden mening met voorrang afgehandeld moeten gaan worden.
Hoeveel schade experts lopen er op dit moment eigenlijk rond in de regio welke zich hier dagelijks mee bezig houden?
De regering gaat beven van angst......