Categorieën: Nieuws

Vragen SP over te snelle auto’s bij De Poffert

De raadsfractie van de SP stelt het stadsbestuur vragen over de verkeerssituatie bij De Poffert, aan de westzijde van Hoogkerk.

Inwoners van De Poffert klagen nog altijd over de onveilige verkeerssituatie in hun buurt. Zij geven aan dat, driekwart jaar na toezeggingen van het college, de problemen nog steeds niet zijn opgelost. Het stadsbestuur gaf in mei vorig jaar aan de knelpunten te onderzoeken en zo nodig maatregelen te treffen.

Volgens SP-raadslid Wim Koks klagen de bewoners over veel te hard rijdende automobilisten, hetgeen voor onveilige situaties zorgt. Hij vraagt om snelle maatregelen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • De SP wil zich nu ook al bemoeien met de buurgemeenten? De Poffert ligt in Westerkwartier. Als er maatregelen op het Hoendiep moeten komen dan zal dus Westerkwartier het initiatief moeten nemen. Groningen kan aan haar kant daar dan op inspelen. En drempel aan de Groningse kant zal weinig effect hebben.

  • De Poffert ligt inderdaad voor het overgrote deel in Westerkwartier, maar behoort wel degelijk tot 2 gemeenten inclusief Groningen. Maar dat maakt allemaal niet zo veel uit. Wat veel belangrijker is dat een groot deel van de overlast veroorzaakt wordt door verkeer van en naar de stad Groningen dat enkel maar toeneemt in volume en snelheid. In die zin heeft de stad Groningen dus ook verantwoordelijkheid te nemen. Westerkwartier doet dat overigens inmiddels ook maar die kunnen het dus niet alleen oplossen. Die opmerking van die drempel begrijp ik niet. Waarom zal dat weinig effect hebben?

  • Hoogste tijd voor een verdubbeling van de Friesetraatweg en een aansluiting vanaf Westpoort op een verdubbelde Friesestraatweg. Verkeer zoekt een alternatief voor het Julianaplein en denkt ook komende vanaf Zuidhorn binnendoor langs het Hoendiep via De Poffert en Vierverlatenweg sneller in de binnnenstad te komen. Ik ken de weg ter plaatse van het buurtschap, kwam er in het verleden wel eens bij het werfje, destijds was Venema de eigenaar, het is daar nu gewoonweg veel te druk geworden.

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

4 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

4 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

5 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

7 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

8 uur geleden