Categorieën: Nieuws

GroenLinks: Wij worden de grootste in de provincie Groningen

GroenLinks verwacht de SP te kunnen aflossen als grootste partij in de provincie Groningen na de verkiezingen op 20 maart.

GroenLinks baseert zich op een opiniepeiling van i&o research. GroenLinks rekende de peiling door naar Groningen en meldt op Twitter: “Het wordt een mooie, groene, duurzame lente. GroenLinks zou met deze peiling de grootste zijn in Groningen met ruim 16 procent van de stemmen”.

Momenteel is de SP met 16,2 procent in 2015 en met acht zetels de grootste, maar de SP staat in de peilingen op een licht verlies. GroenLinks haalde vier jaar geleden 6,5 procent van de stemmen en drie zetels, maar zou nu meer dan verdubbelen.

Uit dezelfde peiling blijkt dat Forum van Democratie een grote sprong maakt en met meerdere zetels in de Provinciale Staten van Groningen gaat komen.

Doorgerekend naar de Eerste Kamer, die door de provincies gekozen wordt, zou de VVD landelijk de grootste blijven op de voet gevolgd door GroenLinks en daarna de PVV, Forum voor Democratie, CDA en de SP.

Opiniepeiling Eerste Kamer

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Waar "links" de PVV en consorten beschuldigen van een hetze en bangmakerij en de bevolking tegen elkaar opzet tegen de islam doen zij hetzelfde maar dan staan de woorden milieu en klimaat centraal.

    Kortom is er een partij die geloof en/of milieu niet centraal heeft staan?

  • weer honderden miljoenen verspillen aan regiotram, ringweg mislukking, kolencentralie die ze al willen sluiten, bomen uit de binnenstad, woz omhoog, parkeerbelasting omhoog, energiebelasting omhoog, spuitje als je 70 bent en net gestopt met werken op je 68ste, teruggekeerde IS strijders in sociale huurwoningen stoppen, alles omhoog. Je zou er klimaatstress van krijgen.

    • Groen en hypocriet zou het moet zijn (pvdd), Timmer haar ex was de bedenker en oprichter van de vegetarische slager, deze is nu verkocht aan de grootste dieren kweller namelijk Unielever.

      Allemaal eigen belangen.

  • Nou ...@willem..de ondergang can Groningen lijkt definitief ingezet..we worden bestuurd door mafklappers gekozen door nog ergere randdebielen ..het zij zo ..eigenschuld..dikke bult ..

  • Gaat nog een lastige positie worden voor Groen Links : om de idiote aardwarmte plannen van Stad nog kunnen te realiseren zinspeelt men op warmte import uit de Eemshaven. Dat overschot aan warmte is er natuurlijk niet meer als de kolencentrales dicht gaan. Dan toch maar een kerncentrale in de Eemshaven neerzetten?

    • Denk ook niet dat de Gemeente Groningen aan bod gaat komen, mocht er ooit een overschot aan warmte voor verwarmingsdoeleinden gebruikt kunnen gaan worden. Dat hoort toe aan de gemeente waar de eemshaven is gevestigd en die zulllen daar, mits de techniek het toelaat als eerste gebruik van (kunnen) gaan maken.
      Maar goed, er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om er een kerncentrale neer te gaan zetten, dan los je het CO2 probleem, zo dit er is, in een keer mee op.

Recente berichten

Zorgen over toename incidenten rond onbegrepen gedrag: “We lopen voorop in de verkeerde zin van het woord”

Wethouder Manouska Molema (GroenLinks) van Zorg en Veiligheid maakt zich zorgen over de toename van…

9 minuten geleden

Agenten brengen gevaarlijk rijdende bestuurder tot stilstand op zuidelijke ringweg

Meerdere politiewagens en agenten moesten er in de nacht van vrijdag op zaterdag aan te…

29 minuten geleden

Slachtoffers mishandeling queerfeest werden op hoofd geslagen

De drie personen die vorig weekend in de Oosterstraat mishandeld werden, toen ze een queerfeest…

59 minuten geleden

Musea in binnenstad openen vanavond de deuren tijdens Museumnacht

In de binnenstad vindt zaterdag de achtste editie van de Museumnacht plaats. In totaal zullen…

2 uur geleden

Nog één weekendje een beetje nazomeren, daarna bordjes verhangen naar herfst

Wie nog geen afscheid wil nemen van de zomer, zal dit weekend moeten gebruiken om…

11 uur geleden

Stadjer (18) opgepakt voor mislukte overval op juwelier in Meppel

Eén van de twee tieners die vrijdagochtend probeerden een juwelier aan de Hoofdstraat in Meppel…

13 uur geleden