Categorieën: Sport

Oranje Nassau wint stadsderby bij PKC’83, punt voor VVG en Gorecht

Oranje Nassau heeft zaterdagmiddag in de eerste klasse E de stadsderby bij PKC’83 met 5-2 gewonnen. VV Groningen speelde uit bij Broekster Boys met 1-1 gelijk, Gorecht – Bedum eindigde ook in 1-1.

Door Martijn Minnema

PKC’83 – Oranje Nassau

Voor rust was Oranje Nassau heer en meester, dat leidde al na zes minuten tot de 0-1 van Ruud Grol. Na 28 minuten maakte Jermo Verbeek er 0-2 van waarna Simon Schreiber vijf minuten voor rust vanuit het niets de spanning terug leek te brengen met de 1-2. Twee minuten later was het verschil echter weer twee, Tyson Dos Santos benutte voor ON een strafschop, 1-3.

Waar PKC’83 voor rust niet veel in te brengen had was dat na rust anders. Maar de thuisclub slaagde er ondanks vijf goede kansen niet in de aansluitingstreffer te scoren.

Twintig minuten voor tijd was het aan de andere kant wel raak. Erolind Derguti gooide de wedstrijd in het slot met de 1-4. In de laatste tien minuten maakte Jermo Verbeek er nog 1-5 van met de mooiste treffer van de middag, een fraai geplaatste boogbal, waarna Simon Schreiber vier minuten voor tijd de eindstand op het bord liet noteren.
ON blijft tweede, PKC’83 vijfde.

VVG gaf uit bij Broekster Boys de zege in de laatste minuut weg. Een treffer van Wesley Walstra (37′) leek goed voor drie punten, maar in de 90′ minuut kwam Broekster Boys nog langszij. 1-1.

Gorecht hield aan het degradatieduel thuis tegen Bedum een punt over, het duel eindigde in 1-1. Voor Gorecht scoorde Sven Hazewinkel.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Schandalige arbitrage, strafschop 1-3 was een aanfluiting en geel voor de doelman al helemaal ! ON was de betere ploeg, daar hebben ze geen drie krukken bij nodig !

  • Ik neem aan dat je als "journalist" ook kan zien dat de strafschop en de gele kaart voor de doelman bij 1-2 een aanfluiting is !!!

  • Het arbitrale trio was niet slecht ,want dan zouden beide ploegen er last van hebben. Dit trio was partijdig en dat is veel erger, op advies van Oranje Nassau kregen meerdere PKC spelers geel en werd er na een schwalbe van de Oranje Nassau spits op hun advies een penalty gegeven. Als er een diepe bal komt richting keeper en de keeper tikt de bal tot een ingooi ,(dus de bal gaat over de zijlijn) , dan lijkt het mij duidelijk dat de keeper eerder bij de bal is. Is de spits eerder bij de bal dan gaat de bal over de achterlijn. De grensrechter staat op een lijn maar durft zijn mening ook niet te geven. Als je dit soort dingen niet ziet, dan is het tijd voor een andere hobby voor het partijdig trio. Misschien postzegels verzamelen of zoiets, daar heeft niemand last van.

  • Ook de verslaggever van het dagblad van het noorden zag de scheidsrechter stuntelen. Nu de KNVB nog. Dit arbitraal trio moet nooit weer op een voetbalveld te zien zijn.

Recente berichten

Groningse ondernemers mogen helft van factuur voor vervolgadvies over verduurzaming bij provincie neerleggen

Ondernemers uit Groningen die niet weten waar ze moeten beginnen bij hun verduurzamingsslag, kunnen al…

37 seconden geleden

Letterenfestival 2024 daagt op zaterdag 21 september bezoekers uit met thema ‘verbeelding’

"We willen laten zien hoe breed ons onderzoek is en mensen uitdagen en prikkelen," zegt…

20 minuten geleden

Bedrijfskunde­studenten halen ruim dertigduizend euro op voor goede doelen

Een ton ophalen in de eerste tien dagen van hun studie bedrijfskunde aan de Hanze,…

2 uur geleden

Eerste van acht bomen met TreeTag onthuld bij Nieuwe Kerk

“Ik ben een beuk (Fagus sylvatica) met een stamdiameter van 160 centimeter.”. Dat is de…

3 uur geleden

Man (44) raakt gewond bij schietpartij aan Doornbosheerd in Beijum (update)

Aan de Doornbosheerd in Beijum is, in de nacht van donderdag op vrijdag, een 44-jarige…

3 uur geleden

Lintje voor ‘spin in het web’ Harry Meijer van sportverenging Vlugheid en Kracht

Koen Schuiling reikte donderdagavond een Koninklijke onderscheiding uit aan Harry Meijer. De burgemeester benoemde Meijer…

4 uur geleden