Voor het opzetten van een onderneming voor efficiënte pakketbezorging in de stad Groningen krijgt pakketbezorgdienst Dropper een provinciale subsidie van € 200.000.
De provincie verwacht dat het nieuw op te zetten bedrijf veel nieuwe banen oplevert: “In eerste instantie komen er 17 arbeidsplaatsen bij. Daar kunnen nog meer banen bijkomen als de onderneming nationaal en internationaal door blijft groeien.” Met de subsidie werkt Dropper nieuwe algoritmes uit om de stadsdistributie te verbeteren en om koeriers van verschillende ondernemingen pakketjes voor elkaar te laten bezorgen en ophalen: “Een pizzakoerier kan straks ook een bloemetje bezorgen. Een schoenenwinkel kan schoenen rechtstreeks bij de klant laten afleveren, zonder dat het pakket eerst naar een distributiecentrum gaat.”
Dropper heeft wel een terugbetalingsverplichting. Zodra het bedrijf winst gaat maken, betaalt Dropper het bedrag terug aan de provincie.
Op eerste kerstdag organiseren Italiaans Eetcafé Olivier en Café Merleyn in samenwerking met een groep…
Groningen gaat een grijze kerst tegemoet. Na een kille kerstavond zijn de temperaturen op eerste…
In kapsalon Black Hair Creation aan de Johan de Wittstraat zijn de afgelopen tijd behoorlijk wat…
De fractie van de SP heeft de afgelopen dagen taarten rondgebracht bij Groningse apotheken. Dat…
Maandagmiddag heeft een ongeval plaatsgevonden op de afrit van de N7 in de richting van…
De verlichting van de Martinitoren gaat maandagavond al aan. Dat meldt Harry de Lange, initiatiefnemer…
Bekijk reacties
Het is een bestaand idee wat ik ken uit London daar zijn verschillende van dit soort bedrijven waaronder: https://stuart.com.
Overigens staat nergens op de site wie dropper heeft opgezet, geen enkele naam te vinden wat mij te denken geeft, Heeft diegene die dit opgezet politieke dan wel familie banden? zo ja dan kan er flink geroerd worden in een emmer met stront.
Wat ook vreemd is dat de vorige dropper b.v. in Oosterhout zat in een flatje drie hoog achter deze deed aan software en ging over de kop. Deze nieuwe Dropper b.v. is pas op 28 augustus opgezet en heeft nu al een subsidie van 200,000 te pakken dat kan alleen maar als je dit van te voren hebt bekokstoofd.
En uiteraard gaan we achter de namen van de poppetjes komen.
aanvulling:, De eigenaresse heet Jantine Doornbos en richtte 2 jaar geleden al fooddrop op, dus uiteindelijk is dit gewoon een uitbreiding van bestaande werkzaamheden. Tevens is ze eigenaresse van Hipsterz en Razzed alle 4 bv's zijn gevestigd aan de Korreweg.
Gewoonweg belachelijk dat de Provincie ons belastinggeld in de waagschaal stelt voor deze serie onderneemster, de kul reden levert banen op is helemaal lachwekkend, elk bedrijf wat zich hier vestigt levert banen op en krijgen die ook een subsidie/lening tegen zeer gunstige voorwaarden? ( dacht het van niet he )Mocht zij een stuk van de markt pakken dan gaan bij andere bezorgdiensten weer mensen weg, oftewel geschuif met mensen.
In een zeer concurrerende markt als bezorgdiensten is dit gewoon een risicovolle investering, zij mag dan wel het gebruikelijke groene praatje ophangen maar ze heeft te maken met concurrenten met hele diepe zakken die bovendien qua software veel geavanceerder zijn in het kwadraat.
Uiteraard gaan we dit even tot de bodem uitzoeken.
Bekende naam. Heeft haar ingangen vanuit de COC afdeling Groningen.
Als schoonmaker ben ik qua uren ook regelmatig door gesubsidieerde krachten beconcurreerd. De uitkeringsindustrie weet zich met politieke steun (van PvdA) lekker bezig te houden. De manier waarop ambtenaren van de soos aan werk geholpen worden riekt naar cliëntelisme. Om nog maar niet te spreken van miljarden omzet draaiende reintegratie-industrie.
Wat een onzin dat hier belastinggeld heen gaat. Is er geen bank of familielid dat wil investeren. De gemeente is geen ondernemer, die denken wel vaker verkeerd, ze kunnen nog geen ringweg aanleggen. En dan denken ze dat dit bedrijf wel gaat lopen terwijl er geen bank geld in wil stoppen? Over 2 jaar is de poen en het bedrijf weg, loopt alleen op subsidie.
Kan dit zomaar?! Schandelijk.