Categorieën: Nieuws

Pakketbezorger Dropper krijgt twee ton provinciale subsidie

Voor het opzetten van een onderneming voor efficiënte pakketbezorging in de stad Groningen krijgt pakketbezorgdienst Dropper een provinciale subsidie van € 200.000.

De provincie verwacht dat het nieuw op te zetten bedrijf veel nieuwe banen oplevert: “In eerste instantie komen er 17 arbeidsplaatsen bij. Daar kunnen nog meer banen bijkomen als de onderneming nationaal en internationaal door blijft groeien.” Met de subsidie werkt Dropper nieuwe algoritmes uit om de stadsdistributie te verbeteren en om koeriers van verschillende ondernemingen pakketjes voor elkaar te laten bezorgen en ophalen: “Een pizzakoerier kan straks ook een bloemetje bezorgen. Een schoenenwinkel kan schoenen rechtstreeks bij de klant laten afleveren, zonder dat het pakket eerst naar een distributiecentrum gaat.”

Dropper heeft wel een terugbetalingsverplichting. Zodra het bedrijf winst gaat maken, betaalt Dropper het bedrag terug aan de provincie.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Het is een bestaand idee wat ik ken uit London daar zijn verschillende van dit soort bedrijven waaronder: https://stuart.com.

    Overigens staat nergens op de site wie dropper heeft opgezet, geen enkele naam te vinden wat mij te denken geeft, Heeft diegene die dit opgezet politieke dan wel familie banden? zo ja dan kan er flink geroerd worden in een emmer met stront.

    Wat ook vreemd is dat de vorige dropper b.v. in Oosterhout zat in een flatje drie hoog achter deze deed aan software en ging over de kop. Deze nieuwe Dropper b.v. is pas op 28 augustus opgezet en heeft nu al een subsidie van 200,000 te pakken dat kan alleen maar als je dit van te voren hebt bekokstoofd.

    En uiteraard gaan we achter de namen van de poppetjes komen.

    • aanvulling:, De eigenaresse heet Jantine Doornbos en richtte 2 jaar geleden al fooddrop op, dus uiteindelijk is dit gewoon een uitbreiding van bestaande werkzaamheden. Tevens is ze eigenaresse van Hipsterz en Razzed alle 4 bv's zijn gevestigd aan de Korreweg.

      Gewoonweg belachelijk dat de Provincie ons belastinggeld in de waagschaal stelt voor deze serie onderneemster, de kul reden levert banen op is helemaal lachwekkend, elk bedrijf wat zich hier vestigt levert banen op en krijgen die ook een subsidie/lening tegen zeer gunstige voorwaarden? ( dacht het van niet he )Mocht zij een stuk van de markt pakken dan gaan bij andere bezorgdiensten weer mensen weg, oftewel geschuif met mensen.

      In een zeer concurrerende markt als bezorgdiensten is dit gewoon een risicovolle investering, zij mag dan wel het gebruikelijke groene praatje ophangen maar ze heeft te maken met concurrenten met hele diepe zakken die bovendien qua software veel geavanceerder zijn in het kwadraat.

      Uiteraard gaan we dit even tot de bodem uitzoeken.

      • Als schoonmaker ben ik qua uren ook regelmatig door gesubsidieerde krachten beconcurreerd. De uitkeringsindustrie weet zich met politieke steun (van PvdA) lekker bezig te houden. De manier waarop ambtenaren van de soos aan werk geholpen worden riekt naar cliëntelisme. Om nog maar niet te spreken van miljarden omzet draaiende reintegratie-industrie.

  • Wat een onzin dat hier belastinggeld heen gaat. Is er geen bank of familielid dat wil investeren. De gemeente is geen ondernemer, die denken wel vaker verkeerd, ze kunnen nog geen ringweg aanleggen. En dan denken ze dat dit bedrijf wel gaat lopen terwijl er geen bank geld in wil stoppen? Over 2 jaar is de poen en het bedrijf weg, loopt alleen op subsidie.

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

4 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

4 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

5 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

7 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

8 uur geleden