Vanaf deze week kunnen huurders van Nijestee met een gedeeld dak ook zonnepanelen laten plaatsen. Voorheen was dit alleen mogelijk voor bewoners van rijtjeshuizen.
Dankzij de afspraken die Nijestee gemaakt het met energieleverancier Grunneger Power wordt het mogelijk voor bewoners van zogeheten ‘gestapelde bouw’ om zonne-energie op te wekken. Net als bij de individuele zonnepanelen op eengezinswoningen, betaalt Nijestee de installatie van de zonnepanelen. Dit wordt verrekend met een huurverhoging die ongeveer vijftig procent van de opbrengst is.
Als een bewoner zonnepanelen aanvraagt, wordt er een technische scan gedaan om te kijken of het dak geschikt is. Indien dit het geval is, houdt Grunneger Power een interessepeiling bij alle bewoners van het complex. Wanneer de meerderheid van de bewoners akkoord gaat, worden de zonnepanelen geplaatst. De opgewekte stroom wordt eerlijk verdeeld over alle bewoners.
De Stichting Bewegen is Goud wil een openbare sporthal in Groningen Zuid. Dat schrijft de…
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Sinds maandagmiddag is er een medische drone van tweeënhalf meter te bewonderen in het UMCG.…
Op een boerenveld in Noordlaren vond afgelopen zaterdag de eerste editie van de ‘Spooky Nights…
Bekijk reacties
Heeft financieel geen enkele zin voor (sociale) huur als je huurprijs omhoog gaat en je nog steeds aangesloten bent op gas.
Los hier van is de (rijks)overheid ook niet te vertrouwen. Wie gaat zijn hand er voor in het vuur steken dat we over 10 jaar nog steeds subsidies zoals teruggaaf bij teruglevering hebben? Als iedereen aan de zonnepanelen gaat zitten en er ook meer mensen van het gas gaan, moet je zien hoe snel de (rijks)overheid daar accijns/belastingen op gaat gooien.
Men krijgt in tegenstelling tot de huidige zonneparken waar eenieder zijn haar geweten af kan kopen door een of meerdere zonnepanelen aan te schaffen daadwerkelijk echt groene stroom wat men grotendeels zelf gaat verbruiken, of het genoeg zal zijn om alle daar aanwezige huizen te v.v. zelf opgewekte stroom zal de tijd uit moeten gaan wijzen.
De kans dat je bij aanschaf van een zonnepaneel op zo`n zonnepark als aan de Aduarderdiepsterweg ook daadwerkelijk groene stroom geleverd krijgt valt te betwijfelen doordat bijvoorbeeld RWE haar stroom aan hetzelfde verdeelstation levert.