De benodigde hoeveelheid gas uit de Groningse velden daalt sneller dan vorig jaar al voorzien. Uit de nieuwe raming voor het komende gasjaar blijkt dat er 1,5 miljard Nm³ onder het huidige schema voor de afbouw van de gaswinning.
Uit de raming van netbeheerder Gasunie Transport Services (GTS) blijkt dat met name de snellere afbouw van de export naar Duitsland en de extra inkoop van stikstof, waarmee hoogcalorisch gas kan worden omgezet naar pseudo-Groningengas, zorgt voor een lagere vraag naar gas uit het Groninger veld in het komende gasjaar.
De raming van GTS dient als basis voor het vaststellingsbesluit waarmee minister Wiebes in oktober bepaalt hoeveel gas de NAM volgend jaar moet winnen uit het Groningenveld.
Omdat dat Knol’s Koek dit jaar zijn 100-jarig jubileum viert, kreeg het Groningse bedrijf vrijdagmiddag…
De meeste wedstrijden in het amateurvoetbal die afgelopen weekeinde werden afgelast, worden in het weekend…
Na een succesvolle proef, waarbij overlastveroorzakers een boete van 313 euro direct een boet kregen…
De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag voor de tweede keer verloren in de promotieklasse. (meer…)
Na een weekend gesloten te zijn is het Feringa Building op de Zernike Campus maandagochtend…
Het markante gebouw DOT aan de Vrydemalaan in Groningen blijft voorlopig behouden. Na overleg met…
Bekijk reacties
Zitten zometeen duizenden mensen zonder gasaansluitingen en met halfbakken warmtepompoplossingen terwijl het verstandiger is, en vele tientallen miljarden goedkoper, om gewoon pseudo-Groningengas te maken of waterstof te gaan gebruiken via de gasleidingen.
Ze zullen het gas wel wat langer laten stromen als ze zien dat er minder geld te verdienen valt door afname vraag. Als ze nu gewoon even gastoevoer aan bedrijven supersnel afbouwen. Dan kunnen de burgers nog met gemak 40 jaar koken en stoken van de miljoenen kuubs die toch nog uit de grond worden gehaald. De industrie kan makkelijker en goedkoper overstappen dan 18 miljoen mensen. Dat geeft de burger tijd, en gas is gewoon het schoonste. Duitsland legt niet voor niets Nordtream II gasleiding aan naar Rusland, die willen hun autoindustrie ook volop laten draaien.