Waterstof is een onuitputtelijke bron van energie, wist en schreef Jules Verne in 1876. Zondag 10 februari om 21.05 uur is op NPO2 de documentaire ‘Deltaplan Waterstof’ te zien over recente ontwikkelingen in Groningen.
De waterstofrevolutie begint in het noorden, luidt de kop van een uitgebreid artikel over deze uitzending van Tegenlicht in de VPRO-gids van deze week.
Op woensdag 13 februari van 19.00 tot 22.00 uur kunt u napraten over de uitzending tijdens de regionale meet-up. Hotze Hofstra, energiecommissaris van Groningen, leidt het gesprek. Ook aanwezig zijn Patrick Cnubben van de New Energy Coalition en Erwin Stoker van het OV Bureau Groningen Drenthe. Zij vertellen over de ontwikkelingen op het gebied van waterstof in onze regio. Aanmelden kan via de facebookpagina. Locatie: de Huiskamer van de Oranjewijk, Wilhelminakade 20.
De raadsfracties van Student & Stad en D66 maken zich zorgen over de situatie van…
Groningen kampt nog steeds met grote personeelstekorten, blijkt uit de jaarlijkse rapportage ‘Regio in Beeld’…
De Bornholmstraat is vanaf komende maandag bijna een hele week (deels) afgesloten voor verkeer. (meer…)
“Hij lijdt niet onder zijn uiterlijk”, vindt Remco uit Haren. Maar naaktkat Yoda is voor…
Op de Hogelandsterweg (N997) bij Delfzijl vond dinsdagavond een ernstig verkeersongeval plaats waarbij twee auto’s…
De Stichting Bewegen is Goud wil een openbare sporthal in Groningen Zuid. Dat schrijft de…
Bekijk reacties
Waterstof is geen energiebron maar een energiedrager, en er zitten ook wat haken en ogen aan die vaak niet benoemd word.
https://www.groenerekenkamer.nl/7173/waterstofeconomie/
http://profadvanwijk.com/tag/groene-waterstofeconomie/
en hier worden een aantal nadelen opgenoemd zover je over nadelen kunt spreken.
https://www.wattisduurzaam.nl/15443/energie-beleid/tien-peperdure-misverstanden-over-wondermiddel-waterstof/
Over een jaar of 10 produceert/voorziet ieder huishouden in haar eigen energie/warmte behoefte o.a. door middel van waterstof mede ingegeven doordat er dan wel weer een nieuw type zonnepaneel op de markt is, welke grootschalig stroom op kan wekken, nodig om een waterstofgenerator in gebruik te hebben.
Denk dat er over een jaar of 10 de mogelijkheid zal zijn om dit alles tegen sterk gereduceerde prijzen bewaarheid te laten worden. Tot zolang zou ik redelijk voorzichtig zijn met de hele energie transitie welke men ons nu door de strot wil gaan duwen.
Nu dit nog niet het geval is, denk ik er sterk over om een stuk of 30-40 extra panelen te gaan plaatsen om zo het huis te gaan verwarmen middels elektrische radiatoren en in het voor- en najaar d.m.v. airconditioning.
Binnen tien jaar is een illusie, ik denk eerder aan 20 jaar.