Categorieën: Nieuws

Oud-wethouder Van Keulen: College doet aan betutteling

Voormalig wethouder Joost van Keulen is kritisch op het besluit dat de gemeente Groningen en de zeven grootste studentenverenigingen om een project te beginnen om het alcoholgebruik te verminderen.

Hij twittert donderdag: “Studeren in Groningen? De burgemeester komt graag langs om je schoenveter te strikken, te kijken of je je bed vaak genoeg verschoont en of je geen vieze dingetjes doet in bed met iemand anders (M/V) of alleen.”

Ook de ChristenUnie, de nieuwe coalitiepartij in het gemeentebestuur, krijgt een sneer van Van Keulen: “De CU weet als geen ander altijd de vrijheid te begrenzen met verzonnen gelegenheidsargumenten. De vrijheid om met iemand van hetzelfde geslacht te trouwen, om abortus of euthanasie te plegen of je winkel open te doen op zondag, om maar eens wat te noemen.”

 

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ach gut... nu hij geen wethouder meer is, kan Van Keulen weer ordinair kritiek leveren (net als vóór hij dat baantje had herinner ik me nog heel goed). En dat uiteráárd nu er weer zieltjes te winnen zijn bij de aankomende verkiezingen.
    Verder speelt vanzelfsprekend mee dat het Joost niet lekker zit dat zijn partij sinds kort niet in het college zit. Kortom, niet echt een goede verliezer.
    En oh ja, minder alcoholgebruik? Er hoeft hopelijk niet te worden uitgelegd dat dat alleen maar positief is... zéker voor jongeren.

    • joost kennende denkt hij in dit geval aan het paradepaardje, de rhodina. alleen maar fietswrakken uit de diepenring halen is saai en er moet ook gezorgd worden voor genoeg verse aanvoer van oude fietsen in het diep.

    • Lekker lopende zinnen Evert. En dat voor het geweten van onze prachtige taal. :p

      • Zeer geachte heer Notenkraker, middels dit schrijven zouden wij u volgaarne kennis willen geven van het feit wij u onze uitzonderlijke erkentelijkheid als zodanig betuigen voor uw bijzonder achtenswaardige hierboven genoemde loftuiting in dier voege.
        :-)

  • Hij is een voormalig wethouder dat vele petten droeg, en dan leg ik vooral de nadruk op voormalig( de vele petten zijn er nog steeds). Joost heeft een twitter account met meer dan 5500 volgers daarvan reageren per bericht slechts 2,3 in de vorm van een like of reactie, dat is een niet te beschrijven laag interactieratio.
    99 procent van alle media begrijpen deze aller belangrijkste meetpunt niet en die roepen slechts die heeft xxxxx volgers en is dus populair, wat direct aangeeft hoe dom de hedendaagse media is. Daarbovenop kopen de meesten ook nog eens volgers en likes wat overigens prima na te meten.
    Qua marketing en serieuze media telt maar één ding 'INTERACTIERATIO' en dat heeft Joost dus niet m.a.w. op een zonderling na is niemand in Joost van Keulen geïnteresseerd.

  • Of de vrijheid om je winkel dicht te doen op zondag , zoals ondernemers in Paddepoel wilden. Op Van Keulen konden ze toen niet rekenen om die vrijheid in de praktijk te brengen, daar waren zijn vastgoed-vrienden toch net iets te belangrijk voor.

  • Wat is er met van de voormalige Groninger (VVD) wethouder Joost van Keulen aan de hand dat hij op zijn leeftijd niet begrijpt dat sommige gedragen in het leven ronduit schadelijk zijn:

    > zoals het aan gort zuipen van je hersens
    > het naar de klote helpen van je festival-oren
    > het vernielen van je longen door houtstook
    > het onnodig tegen de vlakte zagen van geliefde historische Bomen (A-Kerk)
    > het gezinsgebruik van te veel plastic

    Mevrouw Kiki

    • Hebben we hier te maken met geestelijke armoede van de ex wethouder en spreken voor zichzelf ? Jammer dat de meeste mensen in de politiek het over zichzelf hebben. Wees wijs en maak een goede keuze op het stembureau !

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

58 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

2 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

4 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

5 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

6 uur geleden