Langs het Söllepad tussen Gravenburg en de Friesestraatweg komen nieuwe lichtmasten. De lichtmasten krijgen apparatuur waarmee storingen automatisch worden doorgegeven aan de gemeente. Groningen gaat deze techniek de komende jaren in vrijwel de gehele gemeente doorvoeren.
Met deze apparatuur kunnen de lichtmasten ook op afstand worden gedimd en aan- of uitgezet. De lichtmasten langs het Söllepad krijgen de nieuwste ledlampen. Een groot deel van de verlichting komt te staan onder de aanwezige hoogspanningslijnen. Daarom zijn de lichtmasten lager dan normaal. De lamphouders zijn cilindervormig en slank van ontwerp. Hierdoor is er minder kans op aanrijdschade door bijvoorbeeld landbouwvoertuigen.
In tegenstelling tot de huidige lichtmasten op deze plek, worden de nieuwe lichtmasten aangesloten op een stroomkabel. Op verzoek van bewoners van Gravenburg heeft de gemeente in 2017 langs het Söllepad drie lichtmasten met zonnepanelen geplaatst. Helaas voldeed deze verlichting niet. Door problemen met de accu’s gaven de lampen te weinig licht.
De FC Groningen-supporter die zaterdagavond tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo door een plexiglas plaat…
De kerstmarkt aan de Papiermolenlaan van afgelopen vrijdagmiddag en -avond was een groot succes, aldus…
In een coffeeshop in de binnenstad van Groningen is in de nacht van zondag op…
Het aantal plekken waar vuurwerk afsteken verboden is blijft voor volgende week dinsdag steken op…
Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) in Zuidbroek krijgt een bijzonder object in de…
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Bekijk reacties
Meldingen worden nu door inwoners doorgegeven enkele vind er daarna in de regel pas na enkele dagen tot enkele weken reparatie plaats. Gaat men na het installeren van deze melders nu dan wel direct opvolgen en repareren?
Toch eigenlijk idioot. Mensen doen soms al jarenlang moeite om een storing door te geven aan een lantarenpaal(of ander openbaar iets) en dan is er altijd een smoes om er niet mee te hoeven doen. (geen geld, de leverancier is ziek, de ambtenaar is er niet of heeft last van ......., OOGTV staat er niet naast te filmen hoe fantastisch de gemeente wel niet is, er moet eerst worden uitgezocht van wie welk onderdeel van de lantarenpaal is, etc, enz, usw, )
En nu wel een lantarenpaal volplempen met apparatuur, wat weer extra elektriciteit gebruikt. Dat is volslagen nutteloze energiehonger.
Kijk daar zouden de klimaatspijbelaars moeite mee moeten hebben. Maar dan zijn ze er niet...
Azijn mag je inleveren bij de milieudienst.
Sorry Marc, maar die azijn drink ik bij mijn ontbijt. Weet je wat ... je mag je koffie inleveren bij de milieudienst!
IOT=5G, waarover 180 wetenschappers hun zorgen hebben uitgesproken.
https://www.jrseco.com/nl/eu-5g-appel-wetenschappers-waarschuwen-voor-mogelijke-ernstige-gezondheidseffecten-van-5g/
("In een oproep aan de Europese Unie waarschuwen meer dan 180 wetenschappers en artsen uit 36 landen voor het gevaar van 5G, dat zal leiden tot een enorme toename van onvrijwillige blootstelling aan elektromagnetische straling")
Voorzorgsbeginsel...
En ik mag hopen dat het LEDlicht een warme uitstraling heeft, want LED heef niet de meest gezellige uitstraling. (Weet de gemeente nog van de Rabenhauptstraat? Nieuwe LEDverlichting die een koude/ ongezellige uitstraling had en bovendien niet goed verlichtte)