Het overgrote deel van de Groningers is ervan overtuigd dat menselijk handelen een belangrijke oorzaak is van klimaatverandering, Dat blijkt uit onderzoek van de RUG onder 1.142 inwoners van de provincie Groningen.
Het grootste deel van hen meent dat klimaatverandering negatieve gevolgen zal hebben. Zij vinden daarom het vervangen van fossiele brandstoffen door duurzame energie noodzakelijk, en willen daar zelf aan bijdragen. Groningers willen ook graag betrokken worden bij de besluitvorming over energietransitie en projecten in hun omgeving. Wel twijfelen velen eraan of hun eigen besparingen invloed hebben op het tegengaan van klimaatverandering.
Groningers accepteren in het algemeen hernieuwbare energie. Dat geldt vooral voor zonnepanelen op daken, gevolgd door windmolens op zee, zonneparken, geothermie, biomassa. Windmolens op land willen ze liever bij industrieterreinen, en veel minder bij dorpen of steden en in natuurgebieden. Kernenergie vinden ze veelal onacceptabel.
Een kleine minderheid gelooft niet in klimaatverandering of in menselijke oorzaken, of verwacht niet dat klimaatverandering negatieve gevolgen zal hebben.
De verlichting van de Martinitoren gaat maandagavond al aan. Dat meldt Harry de Lange, initiatiefnemer…
Aanvankelijk leek het erop dat niemand anders dan alleen de FC-supporter gewond is geraakt bij…
Kerstbomen, lampjes, slingers, kerstmannen en sneeuwpoppen: tijdens Kerst hoort het er allemaal bij. Sommige Stadjers…
Aan het Anker in Lewenborg was maandagmiddag een flinke politiemacht op de been tijdens een…
Rikus Jager, Mattias Gijsbertsen en Mirjam Pauwels leiden als (in)formateurs de onderhandelingen voor de vorming…
Op de Meerweg tussen Haren en Paterswolde heeft een automobiliste maandagmiddag een lantaarnpaal uit de…
Bekijk reacties
De provincie Groningen heeft 584.094 inwoners inwoners en slechts 1142 mensen ondervragen is geen onderzoek dat je kunt gebruiken. En dat bij een universiteit.
Het zijn cijfers van de faculteit Bedrijfskunde en economie en hoe ze aan deze cijfers komen staat nergens vermeld, wel willen ze je meer vertellen in een vijf daagse cursus van 4990 euro.
https://www.rug.nl/feb-for-business/business-school/executive-programmas/energietransitie/
en deze https://www.rug.nl/ceer/
Heb je ook meegekregen wie er het meest vervuilend bezig zijn waar het om vliegen gaat? En die willen/moeten ons gaan leren hoe verantwoordelijk met het milieu om te gaan?
Het blijkt dat men er niet meer dan 10 euro per maand aan uit wil geven. Dan moet het met de verhoging van de energierekening wel gedaan zijn met het draagvlak als er nog meer belastingverhogingen bijkomen.
Ik geloof in ieder geval niet dat Nederland de wereld gaat redden door 1000 miljard te besteden aan die klimaatfabels. daar kun je beter de dijken mee ophogen, of een nieuw stuk land kopen of creëren als de doemdenkers toch gelijk hebben. Want dan helpt een warmtepomp niet als je huis 5 meter onder water staat.