Donar verplettert Den Helder in play-offs

Thomas Koenis van Donar (14) (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar is de play-offs om de landstitel dinsdagavond gestart met een grote overwinning op Den Helder Suns. In MartiniPlaza werd het maar liefst 102-52.

Al snel was duidelijk dat er voor de Noord-Hollanders niets te halen viel in Groningen. Ze wisten in het eerste kwart slechts 12 punten te scoren, terwijl Donar er 27 tegenover zette. In het tweede kwart wist Den Helder Suns zelfs minutenlang niet tot scoren te komen, terwijl Donar verder uitliep. Bij rust was de stand 52-20. In het derde kwart was, zoals vaker, de focus enige tijd zoek, maar Donar herpakte zich weer, waardoor het aan het eind van het kwart 71-36 was. In het laatste kwart werd alles op alles gezet om toch de 100 punten te halen, en dat lukte ook.

Topscorers bij Donar waren Teddy Gipson met 17 punten, Shane Hammink met 15 punten en Lance Jeter met 13 punten.

De stand in deze ‘best of 3’ is nu 1-0 voor Donar. Komende donderdag is de tweede wedstrijd, in Den Helder.