Exclusief de aardgaswinning was de economische groei in 2018 sterker dan vorig jaar, met 2,7 procent zit Groningen precies op het Nederlands gemiddelde. Door het terugdraaien van de gaswinning komt het ‘officiële’ cijfer neer op een krimp van 0,8 procent, zo meldt het CBS dinsdagochtend.
Door een gemeentelijke herindeling kromp de economie van Oost-Groningen (een krimp van 3,6 procent) en was de krimp in Overig Groningen (waar ook de stad Groningen onder valt) minder sterk (afname van 0,4 procent). Let wel, deze lage cijfers worden voornamelijk veroorzaakt door het terugdraaien van de gaswinningen.
Almere had in 2018 opnieuw de sterkste economische groei van het land (4,6 procent). Ook Zuidwest-Friesland groeide sterk qua economie, maar ook hier vertekent een gemeentelijke herindeling het beeld.
Kamerleden Sandra Beckerman (SP) en Julian Bushoff (GL-PvdA) zijn woest, nu duidelijk is dat de…
Het is de Dag van de Ondernemer. Ook in Groningen gaat dat niet onopgemerkt voorbij. Gastvrij…
Het melktappunt bij melkveehouder Erwin Bijman in Ten Boer is niet meer. Regelgeving heeft de…
Met een rapportcijfer van 5,8 is Groningen het afgelopen jaar een stuk 'toiletvriendelijker' geworden. Het…
Het vertrouwen van Groningers in de aanpak van de gaswinningsproblematiek blijft laag. Uit de tiende…
Vanaf komende maandag krijgt het Winschoterdiep-oostzijde, ten noorden van de zuidelijke ringweg, nieuwe riolering. Voor…
Bekijk reacties
aangezien de inkomsten uit de gaswinning niet direct naar Groningen gaan is dat toch een vals cijfer. Groningen profiteert wel van alle herstelwerkzaamheden en de bouw van windparken. (Maar dan moeten de lokale ondernemers er natuurlijk niet weggejaagd worden door de terreurkleuters.)
Ben benieuwd hoe men zonder aardgasbaten in de nabije toekomst bijstandsuitkeringen gaat financieren. Want ondanks alle ellende welke een grote groep inwoners in en uit deze provincie gedwongen mee moet maken, heeft de winning van aardgas en de daarbij behorende inkomsten er wel voor gezorgd dat er in dit land decennialang geld voor bijstandsuitkeringen beschikbaar was.
En wat dacht je van de hypotheekrenteaftrek. Een subsidie op schuld!
Mooi! Dat kan de NOM en de SER-Noord-Nederland worden opgeheven. Het doel is bereikt. Waarom bestaan ze dan nog?!