Een kwart van de inwoners in de provincie Groningen voelde zich in de afgelopen 12 maanden gediscrimineerd. Dat blijkt uit het periodieke onderzoek ‘Discriminatieklimaat Groningen 2018’ van I&O Research, in opdracht van het Discriminatie Meldpunt Groningen.
Het aandeel is gestegen ten opzichte van eerdere jaren. Ook de impact die discriminatie heeft op het leven van de slachtoffers is sterk toegenomen, zo stelt het onderzoek. Verdriet, minderwaardigheidsgevoel, boosheid, gevoel van onrecht en contactvermijding worden onder andere genoemd als gevolgen.
In het algemeen is er in Noord-Nederland voornamelijk een stijging te zien in discriminatie vanwege een beperking of een chronische ziekte. Dat blijkt uit de Monitor Discriminatie 2018 Noord-Nederland, die de drie noordelijke discriminatiemeldpunten (antidiscriminatievoorzieningen) en de Politie-eenheid Noord-Nederland dinsdag presenteerden.
Het vertrouwen van Groningers in de aanpak van de gaswinningsproblematiek blijft laag. Uit de tiende…
Vanaf komende maandag krijgt het Winschoterdiep-oostzijde, ten noorden van de zuidelijke ringweg, nieuwe riolering. Voor…
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil niet langer bijdragen aan de leefbaarheid en economie in…
De Partij voor de Arbeid (PvdA) heeft een 'tienpuntenplan' opgesteld om te investeren in het…
Vrijdag is het bewolkt en lokaal valt er een spatje motregen. Het wordt 11 graden…
Het Groninger Museum is in de prijzen gevallen. Het museum heeft de Museumkids Award gewonnen…