De sociale onderneming Van Hulley vierde woensdagmiddag een feestje; ‘een onthulley’. De onderbroekenmaker onthulde een nieuwe website, nieuwe huisstijl, nieuwe producten én hun nieuwe locatie aan de Peizerweg.
”Dit is het mooiste wat ik ook gedaan heb”, vertelt initiatiefneemster Jolijn Creutzberg trots. ”Wat er nu staat als bedrijf had ik nooit kunnen bedenken”. Zo’n zes jaar geleden begon ze met haar idee om van oude overhemden nieuwe boxershorts te maken samen met vrouwen die moeilijk aan het werk komen.
Scholing en werkervaring
De medewerkers mogen een jaar bij Van Hulley werken. Tegelijkertijd doen de dames een opleiding. Deze aanpak wordt financieel ondersteund door de gemeente. ”Veel vrouwen die bij ons werken komen uit het buitenland en hebben geen werkervaring en diploma’s. We maken in dat jaar een toekomstplan met de medewerkers”, zegt Creutzberg. De afgelopen jaren hebben zo’n vijftig vrouwen het traject bij Van Hulley doorlopen.
Doorstuderen of ondernemen
De van oorsprong Irakese Raghad Alkabi is een oud-medewerker van Van Hulley. Tegenwoordig heeft ze haar eigen cateringbedrijf. ”Ik heb heel veel aan Van Hulley te danken, ik leerde hier de taal en ik kwam er achter hoe ik verder kon komen in Nederland”.