Er is bijna 70 miljoen euro nodig voor het warmtenet in Zernike en Paddepoel. Het stadsbestuur vraagt de raad om toestemming.
Met de investering worden huizen en scholen verwarmd. Na het mislukken van het geothermieproject gaat het bedrijf Warmtestad restwarmte van datacenters op Zernike gebruiken. Het staatstoezicht op de mijnen verbood het oppompen en terugpompen van warm water op 3000 meter diepte onder Zernike. Warmtestad ging op zoek naar alternatieven en gaat nu restwarmte van de datacenters op Zernike gebruiken. Als de de datacenters niet genoeg warmte kunnen leveren is er nog wel iets achter de hand.Dan wordt een warmte kravtycen trale die inmiddels op zernike staat gebruikt.
Eind 2019 moet Paddepoel aangesloten zijn op het warmtenet, daarna volgen Selwerd, Kostverloren en Vinkhuizen.
Dinsdagochtend gingen de Promotiedagen in Martiniplaza weer van start. Hier komen ondernemers uit het noorden…
Een 22-jarige man uit Groningen wordt verdacht van ernstige mishandeling en poging tot doodslag van…
De Groningse afdelingen van de JOVD en de Jonge Socialisten zijn het politiek gezien op…
In het programma NOS Gronings gas: toen, nu, straks duikt Winfried Baijens begin december in…
Terra MBO in Groningen heeft sinds afgelopen vrijdag een nieuwe Nederlands Kampioen binnen de gelederen.…
Qbuzz introduceert volgende week maandag buslijn 110, een directe verbinding in de spits tussen Assen…
Bekijk reacties
Ik vind biomassa eigenlijk geen goed alternatief, behalve wellicht biogas uit mest, omdat je nog beter CO2 dan dan CH4 kunt uitstoten. Biomassa kun je ook (op een goede manier zodat er geen methaan vrij komt) composteren voor bemesting.
Restwarmte is absoluut niet vol te houden, want dan wordt je afhankelijk van bedrijven en de inefficiëntie van hardware: als die ineens heel efficiënt worden, of als de bedrijven vertrekken, heb je niks. Biomassa is een heel slecht alternatief, het verschuift de schade. Kernenergie dan maar, totdat kernfusie een realiteit wordt.
Gas uit Rusland lijkt mij aardig goedkoper en een veel beter alternatief
Korte termijn gas uit Rusland. Lange termijn kernreactor en de nog langere termijn kernfusie. Lijkt mij veel beter en goedkoper.
Er komt geen kerncentrale meer van de grond omdat ie niet kan concurreren met veel goedkopere wind en zonne-energie. Als je gas gebruikt komt dat gewoon uit Nederland en we hebben al een deel Russisch gas.
70 miljoen om de reputatie van GroenLinks wethouder Gijsbertsen te redden. Ach ja. Waarom ook niet.