Er is bijna 70 miljoen euro nodig voor het warmtenet in Zernike en Paddepoel. Het stadsbestuur vraagt de raad om toestemming.
Met de investering worden huizen en scholen verwarmd. Na het mislukken van het geothermieproject gaat het bedrijf Warmtestad restwarmte van datacenters op Zernike gebruiken. Het staatstoezicht op de mijnen verbood het oppompen en terugpompen van warm water op 3000 meter diepte onder Zernike. Warmtestad ging op zoek naar alternatieven en gaat nu restwarmte van de datacenters op Zernike gebruiken. Als de de datacenters niet genoeg warmte kunnen leveren is er nog wel iets achter de hand.Dan wordt een warmte kravtycen trale die inmiddels op zernike staat gebruikt.
Eind 2019 moet Paddepoel aangesloten zijn op het warmtenet, daarna volgen Selwerd, Kostverloren en Vinkhuizen.
Inwoners van Onnen kunnen hun visie op verkeersstromen in hun dorp delen. Woensdagavond organiseert de…
Er rijden voorlopig geen treinen tussen het Hoofdstation en Groningen Europapark vanwege een verzakking van…
'Koud Water' is een film over de complexe vriendschap tussen twee jonge hooligans van FC…
'Het Landgoed'. Dat is de titel van het nieuwste boek van de Stadse schrijver Sander…
Vanaf 2030 moet een groot deel van de riolering in de gemeente vervangen worden. Dit…
Feest was het vrijdag bij kledingbank De Zeecontainer. Al vijftien jaar bezoekt dezelfde hulpsinterklaas daar…
Bekijk reacties
Ik vind biomassa eigenlijk geen goed alternatief, behalve wellicht biogas uit mest, omdat je nog beter CO2 dan dan CH4 kunt uitstoten. Biomassa kun je ook (op een goede manier zodat er geen methaan vrij komt) composteren voor bemesting.
Restwarmte is absoluut niet vol te houden, want dan wordt je afhankelijk van bedrijven en de inefficiëntie van hardware: als die ineens heel efficiënt worden, of als de bedrijven vertrekken, heb je niks. Biomassa is een heel slecht alternatief, het verschuift de schade. Kernenergie dan maar, totdat kernfusie een realiteit wordt.
Gas uit Rusland lijkt mij aardig goedkoper en een veel beter alternatief
Korte termijn gas uit Rusland. Lange termijn kernreactor en de nog langere termijn kernfusie. Lijkt mij veel beter en goedkoper.
Er komt geen kerncentrale meer van de grond omdat ie niet kan concurreren met veel goedkopere wind en zonne-energie. Als je gas gebruikt komt dat gewoon uit Nederland en we hebben al een deel Russisch gas.
70 miljoen om de reputatie van GroenLinks wethouder Gijsbertsen te redden. Ach ja. Waarom ook niet.