Categorieën: Nieuws

Bodem in zicht voor Dierenopvangcentrum Groningen

Dierenopvangcentrum Groningen kampt met grote geldproblemen. Daarom zijn de medewerkers een actie gestart om meer donateurs te vinden die de opvang willen steunen. 

De opvang verzorgt onder meer zieke dieren die gevonden worden. Het gaat dan onder andere om egels, vogels en ook huisdieren zoals knaagdieren en reptielen. In 2018 heeft de organisatie 3450 dieren opgevangen.

Dit is het vijfde jaar dat de opvang geen subsidie meer ontvangt van de gemeente. “Met een bijdrage van donateurs kunnen wij dieren in nood blijven helpen,” zegt Sean-Lou Smit van de dierenopvang. “Wij kunnen ze dan blijven voorzien van voedsel, onderdak en medische hulp. Het is gebleken dat dat heel hard nodig is. De behoefte aan opvang is groot.”

De organisatie heeft 10.000 euro nodig om een heel jaar verder te kunnen. De teller stond vrijdagochtend op 100 euro. Doneren kan hier.

 

Danja de Jonckheere

Bekijk reacties

  • Aan 10.000 per jaar heeft de dierenopvang genoeg, maar de gemeente kan hier niet aan bijdragen? En dit terwijl mensen waarschijnlijk een aanzienlijk deel van de noodgevallen veroorzaken. Waarom moeten ze in zulke onzekerheid werken?

    • De gemeente geeft geld aan de dierenbescherming en dierenambulance. Honden en katten en konijnen gaan naar het asiel in Zuidwolde. De Dierenambulance heeft een eigen partner waar ze andere dieren onder brengt. Dat is sinds 2014 niet meer Dierenopvang Groningen.

    • Sinds 2014 is de samenwerking met de opvang door de nieuwe manager van dierenambulance Groningen gestopt. Het geld dat van de gemeente komt gaat naar de dierenbescherming welke dit moet verdelen onder de instanties. Wanneer de dierenbescherming ergens GEEN vinger in de pap heeft, komt een instantie niet in aanmerking voor geld. Particuliere opvang is door de dierenbescherming niet gewenst.. Die organisatie is dan ook zo gericht op het krijgen van geld dat de zorg voor dieren tekort komt.

      • Ook de opvang die erna in beeld kwam is alweer "gedumpt". Dierenopvangcentrum groningen voldoet al jaren aan alle eisen en was op dichterbij. Ze zijn gewoon in de steek gelaten. Ze doen dag en nacht hun uiterste best voor alle dieren. De beheerders en vrijwilligers hebben een hart voor dieren.

  • Aan het Forum worden miljoenen besteed maar 10000 euro voor noodzakelijke opvang is te veel gevraagd?
    Schande!!!

  • Er wordt nog zoveel geld verkwist, de gemeente kan toch wel bijdragen, het is ook voor het milieu belangrijk dat deze dieren worden gered voor de toekomst van de natuur. Ik ga in ieder geval doneren. Wie doet mee?

  • Schandalig jullie ook al!
    Wij hadden ook een stichting in hoogeveen maar bij de dierenbescherming is geld belangrijker dan zorgen voor goeie oovang!
    Particulier is niet gewenst maar als het ze uitkomt gebeurd dit tot op de dag van vandaag in drenthe!
    Waarom kost weinig!

  • Ik ben het helemaal met het bovenstaande eens.ze ziin al meer dan vele jaren bezig om te overleven.maar ze worden altijd door de dierenbescherming in de steek gelaten,al sinds 1985.hopelijk krijgen ze nu gewoon geld waar ze recht op hebben

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

30 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

1 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden