Categorieën: Nieuws

Bomen moedwillig beschadigd in Noorderplantsoen

Er zijn beschadigingen geconstateerd bij verschillende bomen in het Noorderplantsoen. Zowel bij nieuwe aanplant als bij een oude reus.

Verschillende mensen zeggen dat honden dit doen, al dan niet aangemoedigd door de baas.

Een recentelijk geplaatste kastanje op het speelveld bij Zondag is op meerdere plekken beschadigd. Een oude wilg even verderop raakte een groot stuk bast kwijt.

Foto: Denise Humalda

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Die 'verschillende' mensen hebben gelijk, types het werk van een 'tokkiehond' waarschijnlijk luid aangemoedigd door een kansloos hoopje stront gedrapeerd in een menselijke velletje in de volksmond ook wel een tokkie geheten.

  • Hoe kun je dit doen? het wordt toch al maar gekker. Is er dan niets meer de moeite waard?

  • Vermoedelijk het type hond en baas die je nooit tegenkomt tijdens een uitgebreide wandeling in de bossen.
    De hond ("hij heeft nog nooit gebeten, dit is de eerste keer, het is een lieverd") heeft de hele dag binnen de meubelen kapot lopen kauwen, terwijl de baas erg "druk" is met dingen ..
    En dan mag het beestje een kwartier in de openbare ruimte lopen met een hond als baas die te onzeker is om kritiek aan te nemen.

    • Wat een verschrikkelijk achterlijke reactie is dit. Er zijn genoeg hondeneigenaren welke hun hond wel goed onder controle hebben, netjes uitwerpselen opruimen en de omgeving respecteren. Het is echt onvoorstelbaar hoeveel "reaguurders" hier op OOG blijkbaar een haat hebben aan honden. Deze lijken niks anders te doen dan de hele dag uit hun raam te turen (uitkering, pensioen, ...) en vervolgens die ene hondeigenaar welke helaas iets minder meedenkt meteen als speerpunt te zien om al zijn gal te spuwen. Mocht je problemen hebben met een hondeigenaar, dan kan je wellicht eerst eens contact zoeken met de persoon in plaats van het lekker anoniem achteraf reagereren hier.

      Disclaimer: ik ben geen "vaste" hondeneigenaar, maar ik heb zo nu een dan wel een oppashond (wellicht herkennen mensen mij: Berner Sennen teefje; waarschijnlijk sterfende aan kanker) op bezoek.En ik probeer wel netjes rekening te houden met mijn buren...

      • Anoniem reageren?, dus jij bent de enigste Jasper in de wereld?. En daarbovenop maakt het geen zak uit wie het schrijft maar gaat het erom wat er geschreven word.

    • @piet - inderdaad.
      @jasper - ik hou van (goed opgevoedde) honden, maar Piet heeft gelijk.

      Recentelijk tijdens een wandeling zag ik zo'n tokkievrouw met 3 onaangelijnde dure mini-vechters, die op mij af kwamen rennen en blaffen. Ik bleef stilstaan en hield mijn handen dichtbij mijn lijf. De vrouw gaf mij de schuld uiteraard - ze hield net lang genoeg op met kletsen op haar foon om mij te vertellen dat ze het anders nooit, ze bijten niet, en ik had niet zo agressief snel moeten wandelen.

      Veel hondeneigenaren denken dat anderen hun honden net zo lief moeten vinden als zij, en dat ongetraind = leuk en speels. "Bast van de boom? Wat zeur je nou, haat je honden of zo?"

  • Maak die hondenbelasting peperduur! Zodat het niet meer aanlokkelijk wordt om een hond te nemen. Burenruzies zijn ook scheer en inslag. Leuk voor de hondenbezitter, maar ze vergallen het woongenot van anderen met het geblaf

  • ze zouden is belasting moeten heffen op mensen die overal last van hebben en wel zo duur, dat ze Nederland uitvluchten en op de noordpool gaan wonen

    • Dus iemand die last heeft van moedwillig beschadigde bomen moet niet zeuren en maar opkrassen uit Nederland?
      Kijk, dan zijn we helemaal op de hoogte van uw wereldbeeld.

  • Wat heeft het überhaupt zin om de hondenbelasting om hoog te gooien?
    En de buren ruzie's zijn er te veel
    En is het een bepaalde type die een hond heeft dit heet discriminatie mensen

    Duidelijke de domme uitspraken van dat elite volk groene handjes mensen die denken de wereld te verbeteren ha ha ha denk toch naar rutte figuren

  • Voorkomen is beter dan genezen. Preventief handelen. Als het niet via de mensendieren kan, neem de bomen in bescherming: plaats kragen om de schachten (zoals bij hondjes en katjes die niet mogen krabben aan wondjes etc.).

  • Welke mensen zeggen dat het honden waren? Want grezien de hoogte van de schade en de hoeveelheid schade is het veel aannemelijker dat het door de graafmachine is of alle aanhangers van het bedrijf dat de beschoeiing maakt. Die gebruiken die plek als opslag of om te keren. Raar dat meteen de hondeneigenaren weer de schuld krijgen.

    • De twee bomen met bast schade die ik gezien heb zijn duidelijk door tokkie honden aangericht , de nagel sporen staan op de stam en het overgebleven bast.
      Dus houdt je hypothese voor jezelf voordat je oordeelt.

      • Mijn 'hypothese' (wat overigens een theorie is, geen hypothese, maar dat terzijde) is net zoals de hondentheorie gebaseerd op horen zeggen en wat er te zien is, en heeft dan ook evenveel bestaansrecht als jullie theorie, waar ook geen enkel bewijs voor is.

        Er is schade aan een boom op een plek waar honden komen, maar waar de laatste weken ook met zwaar materieel word gewerkt. Voor dat materieel rondreed was er nog nóóit een beschadigde boom en nu plotseling wel. Dus mijn theorie is dat het net zo goed daar door beschadigt kan worden, en is dan ook even relevant. Maar ik ben dan geen expert die nagelsporen kan herkennen op een stuk beschadigde boom.

        Jammer genoeg kunnen mensen niet meer door hun haat heen kijken en is het oordeel al geveld, "schuldig tot anders bewezen."

        In deze tijd van mobiele telefoons kan iemand mij vast wel een foto of video laten zien van deze 'tokkie's', dan zal ik met alle plezier mijn ongelijk toegeven. Tot die tijd baseer ik mijn veroordelingen liever op bewijslast, niet onderbuikgevoel.

  • Michel Michel, lees nog eens heel goed wat je zelf schrijft en denk er nou nog eens even héél goed over "naar" (als je dat kan).
    En verwonder je... en nog eens.

  • De kosten in rekening brengen bij de dader (het baasje is verantwoordelijk in geval van hond). Zie je iemand een boom mishandelen, maak er dan een filmpje van en stuur naar de politie.

    • Nou geweldig. En de boete verdwijnt in de pot voor algemene middelen en het Noorderplantsoen een boom minder.

      Voorkomen maakt het juist preventief gezond !

      • Niks boete. Kosten van de bomendokter of vervanging direct in rekening brengen. Daar bovenop een boete.

        • Aldus de wijsheid van Marc.

          Een boom slopen, een boete voor de algemene middelen en sprietje ervoor terug!

Recente berichten

Oranje Nassau recht de rug, maar verliest alsnog van ACV

De teleurstelling was groot bij Oranje Nassau na afloop van de thuiswedstrijd tegen ACV zaterdag.…

22 minuten geleden

1H: Monsterzege Be Quick, PKC’83 blijft koploper; ON en Velocitas ruim onderuit

Be Quick 1887 bevestigde vanmiddag thuis tegen Winsum de heersende opinie, dat het de titelfavoriet…

56 minuten geleden

Gorecht blijft koploper, The Knickerbockers profiteert van nederlaag VVG

Gorecht blijft koploper in 2I na de zege zaterdag op Helpman. In 3R nam The…

1 uur geleden

Politie kijkt terug op geslaagde editie ‘Hunted’ in noordelijke wijken

In de wijken De Hoogte, Indische Buurt en Korrewegwijk kijkt men tevreden terug op de…

2 uur geleden

Mantelzorgers brengen bezoek aan Knol’s Koek: “We wisten niet wat ons overkwam”

Zo'n 175 mantelzorgers hebben de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan Knol's Koek. Het bezoek…

3 uur geleden

Busje van pakketbezorger rolt sloot in

Een bestelbusje van een pakketbezorger is zaterdagmiddag in een sloot terecht komen aan de Stadsweg…

4 uur geleden