Een netwerk van een paar honderd gebreide en gehaakte neuronen gaan op de Nacht van Kunst en Wetenschap op 8 juni een enorm kunstwerk vormen. In de Der Aa-kerk wordt het werk tentoongesteld.
”Wij proberen op deze manier op een leuke manier uit te leggen wat zenuwcellen, ook neuronen genoemd, allemaal doen. Alles wat wij denken en elke beweging die we maken wordt gestuurd door zenuwen”, zegt neurobioloog Jocelien Olivier.
Samenwerking
Het thema van de Nacht van Kunst en Wetenschap is dit jaar ‘inclusiviteit’. Projectleider Maaike de Heij raakte door het thema geïnspireerd: ”In onze hersenen werken miljarden neuronen met elkaar samen, we willen ook met dit dit kunstwerk de samenwerking opzoeken. Iedereen mag mee doen door een zenuwcel te breien of te haken, zodat we straks een groot gezamenlijk kunstwerk hebben”.
Mee doen
De neuronenbreiers gaan de komende tijd op toer langs scholen om samen neuronen te maken. Maar ze hebben nog wat ruimte om hier en daar wat brei-workshops te geven. Interesseerden kunnen zich melden via de website van de Nacht van Kunst en Wetenschap. Daar zijn ook de patronen van de neuronen te vinden. Tot 1 juni kunnen de gebreide en gehaakte zenuwcellen worden aangeleverd voor het kunstproject.
De fractie van de SP heeft de afgelopen dagen taarten rondgebracht bij Groningse apotheken. Dat…
Maandagmiddag heeft een ongeval plaatsgevonden op de afrit van de N7 in de richting van…
De verlichting van de Martinitoren gaat maandagavond al aan. Dat meldt Harry de Lange, initiatiefnemer…
Aanvankelijk leek het erop dat niemand anders dan alleen de FC-supporter gewond is geraakt bij…
Kerstbomen, lampjes, slingers, kerstmannen en sneeuwpoppen: tijdens Kerst hoort het er allemaal bij. Sommige Stadjers…
Aan het Anker in Lewenborg was maandagmiddag een flinke politiemacht op de been tijdens een…