Medewerkers van de RUG mogen voor het werk niet meer vliegen als hun bestemming binnen zes uur met de trein is te bereiken, of als de afstand minder is dan vijfhonderd kilometer. Dat meldt de Universiteitskrant.
Hiermee wil de RUG dienstreizen met het vliegtuig terugdringen. RUG-medewerkers vliegen gemiddeld 32 miljoen kilometer per jaar. Jaarlijks stappen ongeveer 5500 medewerkers in het vliegtuig voor onderzoek, een vergadering, congres of symposium.
Bijna 70 procent heeft een bestemming binnen Europa. Slechts een beperkt aantal blijft onder de grens van vijfhonderd kilometer, dus bestemmingen als Parijs, Londen en Berlijn vallen buiten de richtlijn. RUG-medewerkers die verder reizen, krijgen het advies naar andere mogelijkheden te kijken, zoals skypen of video-conferencing.
Het is nog geen oud en nieuw, maar de ongeregeldheden zijn al begonnen. De brandweer…
Marnix Kolder is afgelopen zomer getroffen door een herseninfarct. Dat meldt de oud-speler van onder…
Het blijft de komende dagen bewolkt en grijs. De zon laat zich niet of nauwelijks…
De achtkoppige Groningse pencak silat-ploeg heeft vier prijzen behaald op het wereldkampioenschap in Abu Dhabi.…
Een rechtbank in Amsterdam heeft een 45-jarige Stadjer veroordeeld voor oplichting. De man krijgt tot…
Op de avond van eerste kerstdag heeft een brand gewoed in een schoorsteen van een…
Bekijk reacties
En hoeveel daarvan zijn klimaat drammers?, hoeveel van die medewerkers zijn hypocrieten?, hebben zij überhaupt wel in de gaten hoe hilarisch dat eigenlijk is.
De ergste hypocrieten zijn zij, die anderen voortdurend voor hypocriet uitmaken.
Aldus Mark, die qua mening eerst kijkt hoe de wind staat.
Ik hoef niet te kijken, ik ruik het wel en het is niet prettig.
Niet te geloven dit! Vijf en een half duizend ? Allemaal leuke reisjes. Laat die mensen gewoon gebruik maken van de digitale mogelijkheden. Internationale contacten kunnen prima per telefoon of Skype onderhouden worden. Waarom denkt deze elite (ambtenaar, weinig werkuren, veel vrij, hoge salarissen en andere extra’s) altijd maar weer dat zij een uitzondering moeten zijn? Ik ben het geloof in deze maatschappij helemaal kwijt. Zo’n mevrouw In ‘t Veld van D’66 die de boel belazert en gewoon door mag gaan. Dagelijks tientallen RUG medewerkers die in de lucht verblijven en mijn pensioen zitten te verbrassen. De verkiezingen voor de EU laat ik gaan: alles en iedereen is gecorrumpeerd of veegt op zijn minst het eigen straatje schoon. Fatsoen moet je doen en terughoudendheid met het omgaan van publiek geld hoort de norm te zijn. Mooi niet dus. Schaamteloos! Ik walg van die types. Mijn minachting voor hen is buitenproportioneel groot.
Te grof voor woorden hoe er met het door de overheid afgeperst geld wordt gesmeten. Terugdringen van de overheidsuitgaven is in het belang van degene (belastingbetaler) die wordt afgeperst, maar dat schijnt tegenwoordig in een niet aflatende orgie van overheidsroven en exorbitant smijten met afgeperst geld een normale zaak te zijn.
Dit gaat niet alleen over geld daar is immers altijd wel een potje voor. Hier gaat het over het belang om de CO2 uitstoot van de eigen medewerkers terug te dringen. Zolang er geen belasting komt op vliegtickets een wijs besluit: kan menig ander bedrijf/ instelling een puntje aan zuigen. Overigens doet de foto geloven dat dit een gezelschap van de RUG is, terwijl de prominente Telegraaf, de kale koppen en afwezigheid van vrouwlui (muv de stewardess) mij eerder doen geloven dat dit het hier om groot internationaal bouwbedrijf moet gaan, als we het dan toch hebben over criminelen ...