Categorieën: Nieuws

Moordenaar van Tjirk van Wijk overleden

Dirk de V., de man die in 1999 de Groninger Tjirk van Wijk heeft vermoord, is op 69-jarige leeftijd in gevangenschap overleden. Dat melden diverse media.

De V. verbleef al jaren in de tbs-kliniek in Vught. Vorige maand werd zijn tbs nog verlengd, omdat hij nog altijd als zeer gevaarlijk werd beschouwd. Hij kampte de laatste jaren met een slechte gezondheid.

In 1999 werd De V. veroordeeld tot 14 jaar cel en tbs, nadat hij zonder enige reden de 27-jarige stadjer Tjirk van Wijk had vermoord, in diens eigen woning in de wijk Beijum. Daarvoor zat De V. ook al jarenlang vast.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Zelfs toen werden er al geen lessen getrokken. Idem geval als Anne Faber. Waarin de communicatie tussen de verschillende TBS-Klinieken ook niet optimaal was. Want Dirk de V. had voordat Tjirk van Wijk werd vermoord ook al TBS, maar door allerlei miscommunicatie kon hij onbehandelbaar terugkeren in de samenleving. Dit heeft idem fatale gevolgen gehad.

    • Dit was te absurd voor woorden.

      Omdat dit monster te onhandelbaar/agressief voor de TBS klinieken, werd ie doodleuk op de samenleving losgelaten. Onbehanelbaar is een kras in het ego van die psychiaters; vaak zelf narcistische baasjes.

    • En zo dachten de VVD en haar consorten er ook over. Om pal en perk te stellen voor een versnelde terugkeer in de maatschappij, zodat het een bezuiniging oplevert. Ik citeer tevens een strafadvocaat onlangs bij Pauw in discussie met Attje Kuiken (PvdA)

  • De TBS-proeftuinen kosten al jaren mensenlevens. Stadjer Tjirk van Wijk was zo'n slachtoffer. Misschien moeten ze in de forensische behandelsettingen eens van de idee af dat iedereen zich na behandeling moet kunnen handhaven in de samenleving. Dat is echter niet zo. Er zijn mensen die te gek zijn om los te lopen en die moet je opsluiten. Enkeltje longstay. Lees het boek maar eens dat Sytze van der Zee schreef over seriemoordenaar Willem van E., het beest uit Harkstede. Er worden geen lessen getrokken uit het verleden, het gaat telkens weer mis en het kost mensenlevens.

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

51 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

2 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

4 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

5 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

6 uur geleden