Strukton Civiel is de voorkeursaannemer die de werkzaamheden rond het hoofdstation van Groningen gaat uitvoeren. Dat is maandagmiddag bekend gemaakt.
Het gebied rond het hoofdstation krijgt een facelift. Zo komt er ook aan de zuidkant een grote ingang. Daarnaast wordt het busstation naar die plek verplaatst.
Er komt een voetgangerstunnel en een fietstunnel onder het station door. Ook wordt mogelijk gemaakt dat de regionale treinen van Arriva het hoofdstation niet meer als eindpunt hebben, maar kunnen doorrijden, zoals van Delfzijl naar Veendam. De monumentale perronkappen en het seinhuis blijven behouden.
De kosten, die eerst geraamd waren op 290 miljoen euro, vallen door de groeiende economie en daardoor een groeiende vraag naar bouw 26 miljoen euro hoger uit. Daarin zitten ook de extra kosten die gemaakt worden voor een grondverwervingscontract en voor het nieuwe opstelterrein van treinen bij de Vork tussen Groningen en Haren. De werkzaamheden in het stationsgebied starten volgend jaar.
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Sinds maandagmiddag is er een medische drone van tweeënhalf meter te bewonderen in het UMCG.…
Op een boerenveld in Noordlaren vond afgelopen zaterdag de eerste editie van de ‘Spooky Nights…
Bij knooppunt Euvelgunne vinden dinsdag-, woensdag- en donderdagnacht afsluitingen plaats voor verkeer vanaf de zuidelijke…
Bekijk reacties
Wordt het stadsbalkon ook gesloopt?. Dat zal geweldig nieuws zijn.
De rijksoverheid heeft geld over kennelijk :p
Ziet er mooi uit
Hoeft dit geheel niet aanbesteed te worden?
Dus, Strukton heeft de aanbesteding gewonnen en bepaald even later, dat de kosten 26 miljoen hoger uitvallen.
Ik lees helemaal niks over het slopen en verwijderen van het verschrikkelijke stadsbalcon. Geen wonder dat de toenmalige verantwoordelijke wethouder Koen Schuiling de stad uit werd verbannen naar de lelijkste stad van Nederland: Den Helder.