Betere samenwerking moet veel banen opleveren. Dat willen de gemeentes, verenigd in de arbeidsmarktregio in Groningen, en werkgeversorganisatie VNO-NCWNoord samen met een zestiental organisaties bereiken.
Onderwijs, werkgeversorganisaties, maatschappelijke organisaties en bonden deden mee met de plannenmakerij. Het ministerie stelt twee miljoen euro ter beschikking voor de komende twee jaar. de gemeente en de organisaties tekenden vandaag een plan genaamd: Perspectief op Werk.
Het gaat om mensen met enig afstand tot de arbeidsmarkt die met scholing te helpen zijn aan diverse soorten banen. Het plan moet honderden mensen aan een baan helpen.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
Bekijk reacties
Krapte op de arbeidsmarkt, deze zinhoor je meer en meer, maar waarom niet de meest voor de hand liggende oplossing gaan hanteren, n.l. weer hele dagen/weken gaan werken. Half Nederland werkt nog maar 32 uur, verhoog dit gewoon weer naar 40 urige werkweken en je hebt het tekort aan personeel grotendeels ingelopen.
"Verhoog dit gewoon", alsof alle werknemers hierop zitten te wachten!
Als er een arbeidstekort is, dan heeft de werknemer voor het zeggen, en veel mensen willen een 3-daags weekend en/of flextijden, om voor kinderen of ouders te kunnen zorgen, of gewoon in de tuin te kunnen werken.
De pensioenleeftijd schuift steeds verder en verder weg (behalve voor de babyboomers dan, die het weer goed voor zichzelf hebben geregeld), en dan willen mensen tijdens de 'werkjaren' meer van hun leven kunnen genieten, want veel bruikbare tijd daarna zullen ze niet hebben.
Waar is de popcorn?
Iedere Groningse bijstandsgerechtigde kan zelf bepalen hoeveel sterren ( * / ** / *** / **** / ***** ) hij of zij aan dit plan geeft.
Het Groningse actieplan ‘Perspectief op Werk’ heb ik niet op internet kunnen vinden. Kan iemand een weblink naar dit actieplan in een reactie zetten? Alvast bedankt.
Groet.
Diezelfde babyboomer welke volgens jou goed voor zichzelf heeft gezorgd, heeft zijn hele leven wel gewerkt en in tegenstelling tot werknemers van de laatste jaren, veelal ook nog eens minimaal 40 uur in de week en tot 60 uur in de week voor een zelfstandige. Misschien zou jij je eens achter je oren moeten gaan krabben en bij jezelf te rade te gaan waar jou prioriteiten liggen. Wil je een modaal inkomen, of wil je halve dagen werken? Je zult toch een keer in je leven keuzes moeten gaan maken, het kan toch niet zo zijn dat je het moeilijk vind om langer te moeten blijven werken, terwijl je daar maar 32 uur in de week aan wilt besteden.
Ooit was het mogelijk om met 1 inkomen, 2 volwassenen en enkele kinderen te onderhouden, een daarbij ook nog een huis kopen. Nu is het met 1 modaal inkomen onvoldoende, met 2 ging het, en toen kwam de babyboomers met dat 'participatiemaatschappij' (m.a.w. ze willen zorg, maar niet betalen).
De babyboomers als groep hebben miljaarden in aandelen zitten, grote 'sociale' pensioenfondsen hebben veel vastgoed in onze winkelstraten en eisen steeds hogere huur, babyboomers gekleed in dure merkkleding rijden rond op dure e-bikes, en dan horen we die zielige 50-plus partij (zou eigenlijk 65-plus moeten heten) het over "pensioenTJES" hebben... tja.
Ooit waren die babyboomers aan de kant van 'solidariteit' en 'saamhorigheid', maar nu dat ze zelf geld hebben, stemmen ze massaal die solidariteit weg. Vindt je het dan gek dat de 60-minners het niet meer geloven, en denken, beter nu genieten van wat vrije tijd en een lagere salaris, dan ons helemaal uit de kleren te werken alleen om te ontdekken dat als wij aan de beurt zijn, alle pensioenfondsen op zijn?
Babyboomers hebben geleeft van de het werk en geld en de solidariteit van de vorige generatie, en hebben schijt aan de volgende generatie - en daarom hebben we zoveel dombo-populisten aan de macht over de hele wereld. Ikke ikke ikke.
Niemand heeft schijt aan wie dan ook. Omdat de politiek (als gevolg van het EU-beleid) stringent heeft moeten bezuinigen, krijgen de babyboomers de schuld. Alsof zij het bedacht hebben. De Babyboomers gunnen ook iedereen het beste. En als er nooit enig bemoeienis was geweest vanuit Brussel, dan was alles ook bij oude gebleven. Bovendien klotsen de pensioenfondsen tegen de plinten omhoog. Van 900 miljard in 2008 naar 1500 miljard in 2018, Om toch te kunnen bezuinigen heeft men de dekkingsgraad bedacht. Om Brussel te gehoorzamen. En het heeft ook nooit in enig verkiezingsprogramma gestaan. De leeftijd waarop men met pensioen mag gaan, is ook zoiets. Daarin kan je het nooit goed doen. Of je moet de levensverwachting achterweg laten en nu een leeftijd bepalen waarop men met pensioen mag. Maar dan krijg je weer kritiek op de gepensioneerden van nu. Kortom. een kwestie waarin je het nooit tot iemands zin kan maken. Maar het blijft een ordinaire indirecte bezuiniging. Ooit werd de VUT-regeling bedacht. En nu rekken we alles op. Terwijl het inwonerstal ook nog eens explosief is gestegen. En zonder blikken en blozen durft de politiek ons ook nog eens wijs te maken alsof er een krapte is op de arbeidsmarkt. De krapte die slechts wordt veroorzaakt door een te kort aan huisvesting voor de nieuwkomers. Ook de Horeca.vaart wel bij de komst van de buitenlandse student. En de consumptiemaatschappij maakt daardoor ook goede tijden door. Maar eens zal het opdrogen en zullen de gevolgen rampzalig zijn,. Want deze monden moeten dan ook gevuld blijven. Maar hopen, dat een volgende crisis nog ver weg blijft.
Ik weet natuurlijk niet waar jou frustratie wegkomt, maar om on topic te blijven, als ik jou was zou ik of hard gaan werken, of een uitkering aan gaan vragen, want wat jij wilt/wat velen van jou generatie willen, of juist niet willen, is keuze`s maken, het is of, of en niet en, en.
I would prefer not to.
Er is geen krapte in Groningen op de arbeidsmarkt. Volg ook de historie van Groningen. Lezen dus! Als er inderdaad krapte zou zijn geweest, dan liet Joost van Keulen zich ook niet semi financieren door de eigen organisatie. Eigenlijk heeft Joost zijn basisbaan gekregen. Eenzelfde constructie, maar dan zeer goed betaald.
Boter bij de vis!
Hoe hebben de Groninger werkgevers (VNO-NCW Noord) het zover kunnen laten lopen?
De belastingbetaler moet nu twee miljoen harde euro’s ophoesten om een mogelijke recessie af te wenden. Die mogelijke recessie wordt dan mogelijk veroorzaakt door een (mogelijk) tekort aan personeel voor Groninger werkgevers.
De belastingbetaler wil nu, denk ik, door dit plan ingevulde vacatures van de Groninger werkgevers zien. Ik vind het veel te vrijblijvend als Ton Schroor van VNO-NCW Noord zegt: ‘De toekomst zal het leren.’
Ik betaal niet voor niets belasting. Boter bij de vis!
Groet.
Ik erger mij aan het feit, dat ik als burger, de politiek moet controleren en mij daarover behoorlijk opwindt. Terwijl de politiek is gekozen door het volk om ons te vertegenwoordigen. De politiek is tegenwoordig een bedrijf. Een managementteam zonder idealen.
Alsook de constructie van Joost; https://www.oogtv.nl/2019/05/oud-vvd-wethouder-joost-van-keulen-uit-politiek-en-naar-bedrijfsleven/
Op twitter wordt deze Joost gefeliciteerd door o.a. GroenLinks, SP en de PvdD. Terwijl door dezelfde partijen een spoeddebat had moeten aangevraagd. Dit kan niet en mag niet. Het is corruptie !