De aanleg van de verdiepte zuidelijke ringweg wordt duurder en gaat langer duren. Dat komt omdat de Combinatie Herepoort de tunnel anders moet gaan bouwen na een “second opinion” van Deltares.
Deltares is een instituut dat water en ondergrond onderzoekt. Deltares adviseerde onlangs om een betonnen ondergrond tussen de damwanden te storten om te voorkomen dat het grondwater te ver stijgt.
Combinatie Herepoort wilde het water steeds wegpompen. Volgens het onderzoeksbureau is de kans op lekkende damwanden en een te weke ondergrond, met gevaar op verzakkingen dan te groot. Huizen zouden ook gevaar kunnen lopen.
De meeste risico’s waren volgens Deltares vooral te verwachten bij het oostelijke deel van het tracé bij de Oosterpoortwijk, als de Combinatie Herepoort met de oorspronkelijk geplande bouw was begonnen. Hoe hoog de extra kosten en de extra bouwtijd zijn, is nog onbekend.
Op de Meerweg tussen Haren en Paterswolde heeft een automobiliste maandagmiddag een lantaarnpaal uit de…
Coöperatie Dichtbij organiseert komende maandag een speciale oliebollenactie voor het goede doel: Stichting Present Groningen.…
De verlichting van de Martinitoren gaat maandagavond al aan. Dat meldt Harry de Lange, initiatiefnemer…
De FC Groningen-supporter die zaterdagavond tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo door een plexiglas plaat…
De kerstmarkt aan de Papiermolenlaan van afgelopen vrijdagmiddag en -avond was een groot succes, aldus…
In een coffeeshop in de binnenstad van Groningen is in de nacht van zondag op…
Bekijk reacties
Daar is ie dan... de traditionele tegenvaller in de zomer. En wie gaat dit betalen ? De risico's voor de gemeente Groningen zijn al langer (te) onduidelijk.
Nadere info krijgen we wel van Pieter.
Ben benieuwd naar zijn visie.
De betonvloer van de tunnel is geen 1100 m1 maar 1575 m1 lang omdat eis van het hoogheemraadschap de muren rondom moeten NAP + 2.00 m zijn.Waterstand in de kanalen staat op NAP + 0.53 m
Dat het langer gaat duren daar is nog niks over gezegd. Volgens de projectorganisatie kan dit binnen het budget worden opgelost. Allemaal te lezen op RTVnoord.
Tijdens een aanbestedingsprocedure moet ook NOOIT naar de goedkoopste aanbieder worden gekeken. Ook de expertise welke een aanbieder meebrengt met dit soort megaprojecten, is in alle opzichten belangrijk. Goedkoop = in dit geval duurkoop .
@Sjoerd, maar dat is helemaal niet zo.
Uit de pers (DVHN): 'Welke argumenten precies een rol hebben gespeeld bij de voorlopige gunning, heeft Rijkswaterstaat niet gemeld. Volgens de bekendmaking is de aanbesteding niet alleen beoordeeld op prijs, maar ook op kwaliteit.'
De gegadigden moesten een vormgevingsplan indienen en konden daarnaast extra scoren op het voorkomen van verkeershinder, meer duurzaamheid en maatregelen om de risico's van het project te beperken', aldus Rijkswaterstaat.