Basketbalverenigingen BVG en Scylla zijn teleurgesteld in een gesprek over de sluiting van sporthal het Corpushuis. Donderdagavond vond een gesprek plaats tussen de clubs en de gemeentelijke organisatie Sport050, eigenaar van de sporthal.
Jarno Holmer, voorzitter van Scylla, laat weten meer van het gesprek te hadden verwacht. “Ik had gehoopt dat er een andere insteek zou zijn.” In het gesprek is vooral gekeken naar de verschillende schema’s van de clubs, waarbij iedereen moest schuiven om elkaar de kans te geven om hun sport uit te oefenen. De verenigingen geven al drie jaar bij de gemeente aan dat er een nijpend tekort aan trainingsaccommodatie is. Ook Timon Veenstra van BVG is teleurgesteld in de gang van zaken. “Ik merkte gisteravond dat er heel veel emotie zit bij heel veel verenigingen. Er wordt heel weinig gecommuniceerd. Er is veel woede, onbegrip en heel veel teleurstelling.”
Woensdag luidden de basketbalverenigingen de noodklok over de sluiting van het Corpushuis. Door de sluiting van hun thuishal kunnen tientallen trainingsuren niet doorgaan en wordt de helft van de wedstrijden geschrapt. Meer dan 500 (jeugd)leden zien hun basketbaltoekomst verloren gaan als de gemeente Groningen niet terugkomt op hun plannen voor het nieuwe seizoen.
Het belooft een flink gure week te gaan worden. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis is het…
Wethouder Kirsten de Wrede (Partij voor de Dieren) van Cultuur wil proberen om het Poëziepaleis…
Forum Groningen hoeft niet aan de slag met een uitbreiding van haar verdiencapaciteit. Een voorstel…
Sinterklaas is zondagmiddag feestelijk verwelkomd in de wijk Lewenborg. De Goedheiligman en zijn pieten maakten…
Kunstschilder Egbert Modderman uit de stad is dit weekend uitgeroepen tot Talent van het Jaar…
Voor de tweede klassers uit Stad die in actie kwamen was het een slechte middag,…
Bekijk reacties
Op de Grotemarkt staat een heel groot gebouw leeg (V & D ) kan je van een verdieping een hele grote sporthal van maken.
Basketballen in de openlucht...
Deze christelijke wethouder I. Jongman van sport zegt dat er geen geld is voor een nieuwe sporthal. Ons gemeentebestuur stopt ons belastinggeld wel in culturele festivals, culturele gezelschappen en theaters. Er is kennelijk wel geld voor kunst en cultuur. De gevolgen van de bouw van het Groninger Forum met belastinggeld worden voor de breedtesport en de zorg nu wel heel pijnlijk duidelijk.
Er is nu te weinig geld voor de breedtesport, de wijkverpleging, de thuiszorg en de ondersteuning van de mantelzorg. Je zal maar een dementerende ouder, een ernstig zieke opa of een gehandicapte oma hebben. Hulpbehoevende ouderen overlijden doordat de mantelzorg door overbelasting instort. Dat kan anders! Dat moet anders!
Sportverenigingen vervullen voor iedereen een belangrijke sociale functie. Ook voor ouderen is bewegen bij een vereniging gezond en sociaal belangrijk. Vele sportverenigingen zitten tot boven hun nek in de problemen door het tekort aan sporthallen. Bedrijven sponsoren de topsport (Lycurgus, FC Groningen, Donar). Bedrijven kunnen ook meer kiezen om de breedtesport te helpen. Dat eenzaamheid in Groningen zo’n groot maatschappelijk probleem is, verbaast mij niks. Deze christelijke wethouder I. Jongman kan ook een andere keuze maken!
De christelijke wethouder I. Jongman moet voor het nieuwe sportseizoen met een oplossing komen. Daar is wethouder I. Jongman verantwoordelijk voor. Dat er geen geld is voor een nieuwe sporthal, is naar de belastingbetaler niet te verkopen. Een nieuwe sporthal is veel goedkoper dan een nieuw theatercomplex bouwen als vervanging voor de te slopen Oosterpoort. Laten we als oplossing de grote zaal in de Oosterpoort ombouwen tot sportzaal. Wethouder I. Jongman kan creatief denken!
Dat je ook in de openlucht kan basketballen is een dooddoener. Kom daar niet mee aan! Kom met een oplossing! Deze basketballers praten al jaren met de gemeente. En nog is er geen oplossing. Wat doen al die gemeentelijke ambtenaren van wethouder I. Jongman eigenlijk? Waar is potverdikke de christelijke naastenliefde in Groningen gebleven?