Categorieën: Nieuws

SP wil stop op verkoop sociale huurwoningen in Oosterparkwijk

De raadsfractie van de SP in Groningen wil een stop op de verkoop van sociale huurwoningen in de Oosterparkwijk. Dat blijkt uit schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur.

Tijdens een rondgang in de Bloemenbuurt gaven buurtbewoners aan dat er teveel huurwoningen worden verkocht. Daardoor blijven er voor hen te weinig woningen over om te kunnen betalen en bewonen. De SP stelt voor om in wijken waar nauwelijks sociale huurwoningen staan deze eerst bij te bouwen. Fractievoorzitter Jimmy Dijk: “Natuurlijk wil iedereen gemengde wijken, maar de wachtlijsten en wachttijden voor huurders en woningzoekenden blijven maar groeien. De verkoop van sociale huurwoningen draagt hieraan bij.”

Nijestee heeft de afgelopen jaren in de Bloemenbuurt meerdere sociale huurwoningen verkocht. Eerder gaven de wethouder en corporaties aan tegen een gehele stop van de verkoop van sociale huurwoningen te zijn. Daarom wil de SP nu dat er voor enkele wijken een stop op de verkoop wordt gezet. Alleen de verkoop aan huidige huurders moet toegestaan worden.

Volgens Dijk geven huurders ook aan dat Nijestee te weinig aan onderhoud en isolatie doet, maar de huren wel ieder jaar blijft verhogen. “Dit kan niet zo doorgaan, want dat zorgt voor financiële problemen.” De SP zal de komende tijd huurders organiseren om woningverbeteringen af te dwingen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Trek die woningcorporaties nou eens flink aan hun jasjes. Het is gewoon schandalig dat de huurwoningen verkocht worden. De voorbeelden van dikke winst maken met doorverkoop of hoge huren zijn er al heel veel. Wanneer worden overheden nou eens wakker?!?

  • Wat kletst Jimmy weer. Nijestee renoveert op moment alle oudere woningen in de Oosterpark. Overal zonnepanelen op de daken en nieuwe isolatie.

  • Wat een trieste boel die SP, hoezo woningverbetering afdwingen? Als ik naar huis rijd in de oosterparkwijk sta ik om de haverklap stil omdat Nijstee overal aan het renoveren is en de weg geblokkeerd is. Ik zie thermopaneglas, muren worden geïsoleerd ze plaatsen van die lelijke zonnepanelen. Wat kunnen ze nog meer tegelijk doen dan?

    Leeft die Sjimmie Dijk van de SP soms te geïsoleerd dat ie het niet ziet of is hij niet helemaal eerlijk? Hier op de velden is nieuw gebouwd door Nijstee. Dat zou eerst koop worden maar hebben ze toch verhuurd. Dat is in de grunowijk ook zo. Als woningstichtingen rijk willen worden hadden ze daar koop van moeten maken, of niet dan?

    Ik vat die SP niet hoor met dit soort opruiende acties waar we echt niks aan hebben. Man man, ga in gesprek met elkaar in plaats van elke zomer dit soort publieksgeile acties te voeren via de media. De SP profileert zich als 'protestpartij' maar als het er op aan komt hebben wij stadjers er echt geen donder aan. Lawaai maken, gezien worden en daarna wegduiken in plaats van het gesprek te voeren om ons stadjers, gemeente en woningstichtingen echt dichter bij elkaar te brengen.

    Hoge huren, enorme winsten uit verkoop? Onzin, woningstichtingen maken afspraken met gemeentes en worden daar door wet aan gehouden. Sjimmie moet bij zijn collega vd Schaaf zijn als het hem niet bevalt en niet ons stadjers steeds opruien.

    Oja... en als er volgend jaar iets nieuws gebouwd gaat worden dan claimt de SP natuurlijk dat dit door hun komt. Hilarisch, zulke plannen kosten zeker 4 jaar tijd net als al dat renoveren. Laat je toch niet gek maken door die SP met hun interne heibel en een landelijke partijvoorzitter die net als jij en ik een Ferrari rijdt...

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

21 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

1 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden