Categorieën: Nieuws

Bollenteelt betrokken bij kwaliteit drinkwater Groningen

Schadelijke stoffen uit toegestane gewasbeschermingsmiddelen en biociden in het water van de Drentsche Aa namen in 2018 toe. Er was een stijging van 5 naar 9 normoverschrijdingen.

De Drentsche Aa is een belangrijke bron van het drinkwater voor Groningen en de kwaliteit van het water is erg belangrijk. De bollenteelt in Drenthe wordt gezien als één van de veroorzakers van ongewenste stoffen in het water.

De bollentelers proberen sinds 2016 alternatieven zoals natuurlijke ongediertebestrijders, waaronder het zaaien van Afrikaantjes. Ook zijn spuittechnieken aangepast en zijn er bredere teeltvrije zones om de percelen. Toch stegen in 2018 de concentraties gewasbeschermingsmiddelen en biociden in het water van de Drentsche Aa.

Bron: Groen Kennisnet
Foto: Wikimedia Commons

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Omwille van economische belangen van o.a. de bollen- en bloementeelt accepteert men het vergiftigen van het oppervlakte-drinkwater? Vreemde zaak en klinkt ook zo logisch in een tijd waar de linkse massa zo hysterisch is gekokerfocust op een m.i., natuurlijke klimaatverschuiving. Wat op het etensbord en in het drinkglas beland is voor deze mensen schijnbaar ondergeschikt.

  • Bollenteelt 'betrokken'?? Dat kan ook positief zijn, wat het natuurlijk zéker niet is.
    De kop boven het artikel dekt dus niet de lading.
    Het zou moeten zijn "bollenteelt dreigend gevaar voor drinkwaterkwaliteit" of iets in die strekking.

  • @Einde van NL Natuurlijke klimaatverschuiving? Wat heeft jouw onzinnige, warrige verhaal met de vergiftiging van oppervlaktewater door bollenteelt te maken?
    Linkse massa? We worden al decennia geregeerd door de VVD, een rechtse partij van lieden met eurotekens in de ogen die hun moeder nog zouden verkopen. Als de casus is 'volksgezondheid' vs. 'commercie' dan lijkt me duidelijk waarvoor gekozen gaat worden. Aangezien jij blijkbaar rechts bent stel je vast ook commercie boven alles.

  • Beste @Appie

    Warrig verhaal en VVD rechts? Het topic is duidelijk niet van mij en dacht dat de VVD slechts een partij was van en voor landverraders.

    En tegenwoordig bestaat het zogenaamde 'rechts' net als zogenaamde 'links' uit mensen die het spoor kwijt zijn en niets anders meer lijken te doen dan het pad volgen van de krachten en machten die ver boven de politiek staan. De centrale banken hebben o.a. daarbij de politieke macht overgenomen en breken en slopen de boel met hun nulprocent-rentebeleid en duizenden miljarden euro's uit het niets creëeren waarmee ze de economie kunstmatig zeggen te mogen opblazen en waarmee deze macht een perverse en niet meer te beheersen stimulus schept. Juist dit beleid is de oorzaak dat de politiek een puppetshow is geworden en de commercie excessief explodeert, het milieu extreem wordt belast en de burgers op grote kosten worden gejaagd of zich diep in de schulden kunnen/moeten steken en we zo richting een extreem grote crisis (depressie a la 1929?) 2.0 gaan.

    Het enige waar ik op doelde was dat de milieubewegingen zich wereldwijd grote zorgen maakt over een reeds duizenden jaren aanwezige klimaatverschuiving (ja, ik noem het -verschuiving- en geen -verandering- waarbij de mileufreaks zich als geïndoctrineerde pinguïns gedragen), maar helaas vergeten wie aan de touwtjes trekt in de machtspiramide en ze op hun bordje en in het glas iets vinden wat de persoonlijke geest en lijf kapot of ziek maakt (oorzaak en gevolg).

    En het vreemde is dat de milieumens geen link tussen de corrupte machten met hun gratis geldbeleid en milieu ziet. Misschien heeft dit labiele milieudenken te maken met het afnemen van belangrijke hormonen in het lijf door hormoonverstorende stoffen in ons voedsel en 'drinkwater', waardoor veel mensen niet meer scherp kunnen denken en in feite daardoor weke linkse-rechtse wegkijkers en makke schaapjes zijn geworden?

  • Best wel weer een hele prestatie, om bij een onderwerp (bollenteelt) zoveel complotchaos bij te slepen.
    Complimenten dus voor het Einde der Koninkrijk
    der Nederlanden ?

  • Arme @ Anton,

    Nergens is er in de reactie sprake van een complot, de dagelijkse waarheid liegt er niet om, zijn de zaken helder en worden de kaarten tegenwoordig nu eenmaal zo geschud. Echter de nitwits begrijpen dat schijnbaar (nog steeds) niet en beginnen dan wat schamperig te lachen en te ridiculiseren. Even geduld nog en je mag bloembollen eten. ?

  • @Einde, ik ben zo rijk als wat.
    Wist je trouwens dat (goed bereide) bloembollen best lekker zijn??
    En nog gezond ook, mits zonder gif natuurlijk.

Recente berichten

‘Zondag toenemende bewolking, komende dagen buien’

De paraplu kan de komende dagen weer uit de kast. Na een aantal droge en…

31 minuten geleden

PKC’83 profiteert van fouten en gaat ruim langs Oranje Nassau

De stadsderby tussen PKC'83 – Oranje Nassau zaterdagmiddag op sportpark De Kring werd een prooi…

1 uur geleden

Be Quick na rust langs Blauw Wit ’34, eerste nederlaag Velocitas

Be Quick 1887 heeft zaterdagavond in de eerste klasse H in eigen huis met 3-1…

2 uur geleden

Donar verliest in slotseconden van Okapi Aalst

Donar heeft zaterdagavond in Aalst verloren van hekkensluiter Okapi Aalst. Het werd 93-91. (meer…)

2 uur geleden

Gorecht wint topper; VVG te sterk voor Lycurgus; TKB blijft foutloos

In de tweede klasse deden Gorecht en Helpman in de slotfase goede zaken. Een klasse…

3 uur geleden

Ook Michi Noeki en veeteeltbedrijf Wigboldus vallen in de prijzen bij Groninger Architectuurprijs

Ook de Michi Noeki in de Oosterparkwijk en de nieuwe boerderij van de familie Wigboldus…

4 uur geleden