Minister van Defensie Ank Bijleveld overweegt juridische stappen tegen de fabrikant van een mortiergranaat die in juli 2016 aan twee Groningers het leven kostte.
Bij de ontploffing van de granaat tijdens een militaire oefening in het Afrikaanse Mali kwamen de 24-jarige Kevin Roggeveld uit Groningen en de 29-jarige Henry Hoving uit Winschoten om het leven. Een derde militair raakte zwaar gewond. Het drietal werkte bij de luchtmobiele brigade in Assen.
Uit onderzoek blijkt dat er bij diverse onderdelen van de mortiergranaat sprake was van onnauwkeurige maatvoering. Zo kon de ontsteker van de granaat onbedoeld op scherp worden gesteld waardoor de munitie kon ontploffen voordat die zijn doel bereikte.
Uit een ander onderzoek was eerder al gebleken dat Defensie ernstig tekort was geschoten bij het garanderen van de veiligheid van de militairen die met de mortieren werkten. Zo zouden deze niet goed zijn opgeslagen.
Een groep mensen met het Downsyndroom hebben vrijdag gedanst op het Raadhuisplein in Haren. De…
Verschillende studenten van het Alfa-college, Noorderpoort en ROC Menso Alting zijn vrijdag in de prijzen…
De politie heeft vrijdag aan het einde van de middag op de Grote Markt zeven…
De vermaarde organisten Martin Mans en Gert van Hoef geven zaterdag een Passie- en Paasconcert…
In de degradatiepoule van de eredivisie zaalvoetbal speelde PKC'83/Team Amoeri vrijdagavond gelijk. Bij de vrouwen…
Politieagenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag bewoners van een containerwoning aan de…
Bekijk reacties
Afschuiven in plaats van verantwoordelijkheid nemen, typische reactie van defensie bij dit soort zaken. Was nooit gebeurd als er niet zo bezuinigd was en geïmproviseerd moest worden om de boel draaiende te houden.