Categorieën: Nieuws

Iedereen heeft zin in de boot naar Edinburgh

Deze woensdag kwam het nieuws naar buiten dat er mogelijk deze herfst al een bootverbinding komt tussen de Eemshaven en het Schotse Edinburgh. Op de sociale media wordt veel en uitsluitend positief gereageerd op dit bericht.

De Schotten willen niet afhankelijk zijn van de haven in het Engelse Dover, waar na een harde Brexit mogelijk een chaos ontstaat. De boten zullen vracht, passagiers en auto’s kunnen vervoeren.

Op Twitter en Facebook komen van vele kanten enthousiaste reacties op deze op handen zijne nieuwe mogelijkheid.

enzovoorts.

Ook de voorman van VNO-NCW Noord, Ton Schroor, is blij.

https://www.nporadio1.nl/langs-de-lijn-en-omstreken/onderwerpen/510970-ondernemers-blij-met-veerdienst-schotland-groningen

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Edinburgh is een prima stad om een paar dagen te verblijven, wij zullen er zeker eens een keer gebruik van maken. Eerst maar even zien hoe het reilt en zeilt en als het überhaupt wel door gaat.

    Een heleboel denken namelijk dat het al door gaat maar er is nog geen enkele overeenstemming op papier voorzien van de benodigde handtekeningen.

  • Leuk hoor, maar ik vermoed dat die boot voornamelijk afgeladen zal zijn met vrachtwagens, die de andere grensposten (Dover) willen vermijden. En die dan vervolgens onze provincie (en stad?) zullen gebruiken als doorvoerroute bij het halen en brengen van goederen. Iedereen die wel eens in onze zuidelijke provincies is geweest weet hoe een kilometers lange stoet vrachtwagens eruit ziet, en hoe dat zijn weerslag heeft op de doorstroming. En aangezien Groningen al jaren steevast erg hoog scoort in de file top 10, hou ik mijn hart vast voor de gevolgen van deze ontwikkeling.....

  • Mocht het een succes gaan worden, waar ik wel op hoop, dan geeft dat een mooie gelegenheid om een nieuwe weg vanaf Westpoort dubbelbaans naar de ring west en richting Zuidhorn aan te gaan leggen. Zo kan al het vrachtverkeer wat richting Eemshaven moet voor de stad al afslaan richting Eemshaven.

    En Groningen in de file top 10? Weet niet waar je die onzin vandaan hebt gehaald. Groningen kent behoudens zo af en toe na een aanrijding verder geen files, enkel het dagelijks langzaam rijdende verkeer bij het Julianaplein, maar dat mag de naam file niet hebben.

  • Groningen Bereikbaar:

    'Opvallend is dat de metingen laten zien dat er in 2018 meer auto's op de wegen in en rond Groningen reden, maar dat de vertragingen minder waren dan het jaar daarvoor. Ook de monitor van Tom Tom laat zien dat het aantal vertragingen in Groningen is gedaald: van de tweede plaats zakten we naar de achtste plaats op de landelijke fileranglijst.'

    Oftewel; we staan al jaren in de top 10, en hebben zelfs op de 2e plek gestaan.

Recente berichten

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

45 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

1 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden

Locatie Hoogeweg 9 krijgt over vijf jaar forse woningbouw

Bouwbedrijf Trebbe neemt de ontwikkellocatie Hoogeweg 9 over van Elker jeugdhulp en onderwijs. Beide organisaties…

5 uur geleden