Categorieën: Nieuws

Kaartverkoop Noorderzon: “Leuk om even contact te hebben”

Het was al even mogelijk om kaartjes voor voorstellingen van festival Noorderzon online te kopen. Donderdagmiddag vanaf 12.30 uur begon ook de fysieke verkoop bij het ticket- en infocentrum in theater Vrijdag aan de Noorderbuitensingel.

Aanstaande maandag begint de opbouw van het festival, dat van 15 tot 25 augustus in voornamelijk het Noorderplantsoen plaats vindt. Het tickent- en infocentrum bevindt zich dan ook aan de rand van het Noorderplantsoen.

De verkoop werd geopend met een mini-concert van Cashmyra, die dit jaar de winnares is van de POPGroningen Talent Award. Zij zal ook als artiest op Noorderzon te vinden zijn.

 

 

 

 

Wouter Holsappel

Bekijk reacties

  • Voorbij de horizon van de noorderzon...

    Ik geef hier wat punten van aandacht voor de bijstandsgerechtigden uit de gemeente Groningen die vrijwilligerswerk doen of willen gaan doen bij een festival of elders:

    -Een bijstandsgerechtigde die vrijwilligerswerk wil gaan doen, moet hiervoor eerst toestemming vragen aan de Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen. Doet een bijstandsgerechtigde dit niet, dan kan de Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen een sanctie opleggen aan de bijstandsgerechtigde.

    -Een bijstandsgerechtigde heeft een inlichtingenplicht. Indien een bijstandsgerechtigde zich niet aan de inlichtingenplicht houdt, dan kan de Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen een sanctie aan de bijstandsgerechtigde opleggen. Indien een bijstandsgerechtigde vrijwilligerswerk doet, dan dient de bijstandsgerechtigde de Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen hierover vooraf te informeren.

    -Regulier betaald werk mag door een bijstandsgerechtigde niet als vrijwilligerswerk worden gedaan. De Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen geeft hiervoor aan de bijstandsgerechtigde geen toestemming. De Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen bepaalt wat regulier betaald werk is. Doet een bijstandsgerechtigde regulier betaald werk als vrijwilligerswerk, zonder toestemming van de Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen, dan kan de Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen aan de bijstandsgerechtigde een sanctie opleggen.

    -Een bijstandsgerechtigde met een korte afstand tot de arbeidsmarkt krijgt van de Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen geen toestemming tot het doen van vrijwilligerswerk. Een bijstandsgerechtigde met een korte afstand tot de arbeidsmarkt is ook verplicht om aan de Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen toestemming te vragen tot doen van vrijwilligerswerk. Indien een bijstandsgerechtigde met een korte afstand tot de arbeidsmarkt geen toestemming vraagt tot het doen van vrijwilligerswerk en wel vrijwilligerswerk doet, dan kan de Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen aan de bijstandsgerchtigde een sanctie opleggen. De Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen bepaalt of een bijstandsgerechtigde een korte afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

    -Een sanctie van de Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen kan bijvoorbeeld bestaan uit een strafkorting of uit het stopzetten van de bijstandsuitkering.

    De Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen kan een bijstandsgerechtigde verder informeren.

    Fijne dag.

Recente berichten

Busje van pakketbezorger rolt sloot in

Een bestelbusje van een pakketbezorger is zaterdagmiddag in een sloot terecht komen aan de Stadsweg…

1 uur geleden

PVV kritisch op aanbieden nachtopvang buitenslapers Ter Apel: “Dit valt niet te rijmen”

De fractie van de PVV in de gemeenteraad gaat vragen stellen naar aanleiding van het…

2 uur geleden

Elektrische auto vat vlam bij tankstation: “Voertuig moet twee dagen in container met water staan”

Bij tankstation De Witte Molen langs de A28 bij Haren heeft zaterdag brand gewoed in…

3 uur geleden

Universiteitsraad wil in de toekomst anoniem kunnen stemmen

De Universiteitsraad wil dat stemmingen in de toekomst anoniem kunnen gaan verlopen. Op deze manier…

5 uur geleden

Groningse kanopoloërs bereiken halve finale op WK in China

Het Nederlandse damesteam kanopolo heeft zaterdag de halve finale bereikt op het WK dat gehouden…

6 uur geleden

Stille tocht tijdens Kristallnachtherdenking keert na jaar afwezigheid terug

Er wordt in november weer een stille tocht gehouden tijdens de Kristallnachtherdenking. Vorig jaar werd…

6 uur geleden