Dit weekeinde hoorde het Actiecomité Brug Terug van Rijkswaterstaat dat er op z’n vroegst in 2021 een loop en fietsbrug komt over het Van Starkenborghkanaal.
De omwonenden nemen er geen genoegen mee en willen de vorig jaar aangevaren Paddepoelsterbrug terug, zodat iedereen er langs kan. Maar waar is die brug eigenlijk? Is die inmiddels aan stukken gezaagd?
Nee. Die ligt langs het Eemskananaal (foto) vlakbij een andere brug die al de nodige schepen tegen zich aan kreeg: De Borgbrug. Zolang de Paddepoelsterbrug er nog is, blijft er hoop voor “Brug Terug”. Maar het zal een waarschijnlijk een ijdele hoop zijn.
Wie van de twee komende weekenddagen de standen op de thermometer naast elkaar legt, denkt…
PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond in Amsterdam met 5-1 verloren van OS Lusitanos. (meer…)
Beginnende schrijvers in Groningen kunnen zich tot volgende week zondag aanmelden voor het LetterenStipendium 2025.…
De zuidelijke ringweg is komend weekend afgesloten tussen het Julianaplein en de Europaweg voor verkeer…
Hoewel er nog een beroepszaak loopt bij de rechtbank, wil het college hoe dan ook…
De speeltuin aan de Prinsesseweg en de kleinere speelplekken aan de J.W. Frisostraat en de…
Bekijk reacties
De vraag is of het draaimechanisme inmiddels niet zover door de elementen is aangetast dat het reddeloos verloren is.
De wegbeheerder heeft de plicht de wegverbinding in stand te houden.
De gemeente, die wegbeheerder is, heeft aangegeven dat ook graag te willen. Snel...
Het repareren en terugplaatsen is gewoon de goedkoopste en snelste manier. Daarom wil brugterug dat ook. Mocht de wegbeheerder in dezelfde tijd een vele malen duurdere brug in willen leggen, die net zo toegankelijk is, want ze is ook verplicht alle soorten wegverkeer te blijven faciliteren, tenzij zij anders heeft besloten, dan is dat heel knap.
Mocht de wegbeheerder in gebreke zijn gebleken, en onterecht de verbinding lange tijd verbroken heeft, dan zal zij zelf voor de kosten moeten opdraaien.
Mocht bewezen worden dat er moedwillig en willens en wetens een verbinding langere tijd verbroken te zijn geweest, dan lijkt mij het vooral een.probleem van de veroorzakers te zijn. En niet van Brugterug.
Het zou een mooie boel worden als je in Nederland zelf iets stuk maakt, het zou laten verroesten en dan er vervolgens een ander mee benadelen.
Het meest ergerlijke aan de gang van zaken is dat het duidelijk maakt hoe men bij de rijksoverheid denkt over het platteland: daar hoef je kennelijk geen rekening mee te houden. Niet alleen bij bruggen maar ook bij spoorwegovergangen worden fietsers en voetgangers als onbelangrijk gezien.
En nog ergerlijker: rolstoelers en scootmobielgebruikers zijn helemaal de klos. Probeer straks maar eens met je scootmobiel die vervangende loop- en fietsbrug over te komen. Terwijl de alternatieve paden ook al niet voor hen toegankelijk zijn.