Op donderdag 5 september biedt Smoke, een vleesrestaurant aan de Grote Markt, de hele dag een podium aan ‘scherpe eters’ en aan toeschouwers die de deelnemers willen zien zweten.
De wedstrijd, de ‘Chili Challenge Groningen’, bestaat uit 4 rondes met gerechten. De pepers in de sauzen gaan van heet naar heter naar extreem heet. Tijdens de finaleronde moeten de overgebleven deelnemers één hele ‘Carolina Reaper’ peper opeten, dat is volgens het Guinness Book of World Records ’s werelds heetste peper.
De winnaar/winnares mag zichzelf een jaar lang ‘De Chili Koning/Koningin Groningen’ noemen en wint een diner voor 2 bij Smoke. De voorinschrijvingen zijn gestart. Wil je meedoen, stuur dan een mail naar info@barsmoke.nl, Kosten voor deelname aan de challenge zijn 12,50 euro incl. eten en melk om te blussen.
De komende dagen gaan niet droog verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt het vanaf woensdag…
De vliegbewegingen op Groningen Airport Eelde veroorzaken zestig procent meer geluid dan is beloofd. Dat…
Sinterklaas heeft in Haren zijn eigen slaapkamer. Overdag kan deze slaapkamer door kinderen bekeken worden.…
In een bedrijfspand aan de Nieuwe Ebbingestraat heeft in de nacht van zaterdag op zondag…
Be Quick 1887 verloor zondagmiddag voor het eerst dit seizoen in de eerste klasse H.…
De fractie van D66 in de gemeenteraad noemt het erg goed nieuws dat er een…
Bekijk reacties
Ik hoop dat ze goed verzekerd zijn, want het kan heel erg fout aflopen na het eten van een California Reaper. Dom en onverantwoord.
Kunnen ze niet iets originelers verzinnen en er geld voor vragen ook !!!
Beste jack,
Dit is het menu wat de deelnemers wordt voorgeschoteld:
1: ‘Birds eye/ rawit’ chili jam op candy bacon;Ronde 2: gefrituurde boterkip gemarineerd in ‘Madame Jeanet (Scotch bonnet)’ - mango-/ gembersaus;Ronde 3: gerookte rib geglaceerd met ‘Naga Jolokia (Ghost pepper)’ - soja-/ sesam-/ limoen- /knoflooksaus;Ronde 4: citroenpeperworst gedipt in Chocolate Trinidad Scorpion - barbecuesaus.
Dus voor 12.50 euro is het zeker niet brutaal.
De originaliteit is meer een kwestie van 'smaak.