Op donderdag 5 september biedt Smoke, een vleesrestaurant aan de Grote Markt, de hele dag een podium aan ‘scherpe eters’ en aan toeschouwers die de deelnemers willen zien zweten.
De wedstrijd, de ‘Chili Challenge Groningen’, bestaat uit 4 rondes met gerechten. De pepers in de sauzen gaan van heet naar heter naar extreem heet. Tijdens de finaleronde moeten de overgebleven deelnemers één hele ‘Carolina Reaper’ peper opeten, dat is volgens het Guinness Book of World Records ’s werelds heetste peper.
De winnaar/winnares mag zichzelf een jaar lang ‘De Chili Koning/Koningin Groningen’ noemen en wint een diner voor 2 bij Smoke. De voorinschrijvingen zijn gestart. Wil je meedoen, stuur dan een mail naar info@barsmoke.nl, Kosten voor deelname aan de challenge zijn 12,50 euro incl. eten en melk om te blussen.
De Stichting Bewegen is Goud wil een openbare sporthal in Groningen Zuid. Dat schrijft de…
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Sinds maandagmiddag is er een medische drone van tweeënhalf meter te bewonderen in het UMCG.…
Op een boerenveld in Noordlaren vond afgelopen zaterdag de eerste editie van de ‘Spooky Nights…
Bekijk reacties
Ik hoop dat ze goed verzekerd zijn, want het kan heel erg fout aflopen na het eten van een California Reaper. Dom en onverantwoord.
Kunnen ze niet iets originelers verzinnen en er geld voor vragen ook !!!
Beste jack,
Dit is het menu wat de deelnemers wordt voorgeschoteld:
1: ‘Birds eye/ rawit’ chili jam op candy bacon;Ronde 2: gefrituurde boterkip gemarineerd in ‘Madame Jeanet (Scotch bonnet)’ - mango-/ gembersaus;Ronde 3: gerookte rib geglaceerd met ‘Naga Jolokia (Ghost pepper)’ - soja-/ sesam-/ limoen- /knoflooksaus;Ronde 4: citroenpeperworst gedipt in Chocolate Trinidad Scorpion - barbecuesaus.
Dus voor 12.50 euro is het zeker niet brutaal.
De originaliteit is meer een kwestie van 'smaak.