Categorieën: Nieuws

‘Zware jongens’ geweerd uit Ebbingekwartier

Met vier verkeersborden gaat de gemeente voorkomen dat al te ‘zware jongens’ over het dak van de parkeergarage aan het Boterdiep gaan rijden. Een groot deel van het Ebbingekwartier is op dat dak gebouwd.

‘Om te voorkomen dat te zware voertuigen het dak van de garage oprijden, dient een verbod ingesteld te worden voor voertuigen met een hogere aslast dan 10 ton. Er komen verbodsborden bij de Langestraat, op het kruispunt met de Botermolendrift, voor voertuigen in de richting van de Wallegang, de Langestraat, op het kruispunt met de Kolendrift, voor voertuigen in de richting van de Haverkampsdrift, de Wallegang, op het kruispunt met de Bloemsingel, voor voertuigen in de richting van de Langestraat, de Haverkampsdrift, op het kruispunt met de Bloemsingel, voor voertuigen in de richting van de Langestraat’, meldt de gemeente deze week in de Staatscourant.

De politie gaf daarbij het volgende advies: ‘Door de maatregelen wordt voorkomen dat er met zware voertuigen over het dak van de ondergrondse parkeergarage wordt gereden welke onder het Ebbingekwartier is gebouwd. De maatregel verhoogt de verkeersveiligheid en bereikbaarheid binnen het verblijfsgebied. Daarnaast zorgt deze maatregel voor een betere doorstroming ter plaatse’.

Bij aslast gaat het niet om het gewicht van de hele auto of vrachtwagen maar gaat het erom hoeveel gewicht er op één as rust.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Hebben de bussen van Qbuzz die electrisch rijden een aslast van minder dan 10 ton? Die batterijen wegen nogal wat, meer dan een dieselmotor in een vergelijkbare bus.

  • Leuk plaatje erbij van een binnenplaats in het Ebbingekwartier (EK), maar daar kan nu juist geen gemotoriseerd verkeer komen. Verhoogd niveau. Het gaat om de "doorstroomstraten" erom heen. Een foto, met bord, hiervan was beter geweest. Daarnaast is het EK een voetgangersgebied waar fietsen is toegestaan. (Geen brommers!) Dit valt sowieso al moeilijk te handhaven. Maar ja die borden van 100T moeten er weer extra bij komen vanwege eventuele aansprakelijkheid wanneer het fout gaat bij de verdere bouw in het EK.

  • Wellicht verkeerd beton gestort voor het dak uit oogpunt van bezuiniging ?
    Ik zal me bedenken om daar te parkeren.

  • Het gaat dus om het gebied waar normaliter geen gemotoriseerd verkeer komt. Dit verbod lijkt me dus puur gericht op incidenteel verkeer zoals verhuiswagens. De Kolendrift waar de bussen rijden loopt niet over de parkeergarage dus die te demoniseren schone elektrische bussen op windmolens in de toekomst hebben er niets mee te maken.

  • als er wel cementmolens en ander zwaar materieel van de aannemer vrolijk rondrijden voor de bouw van complete huizen die op de garage gebouwd worden lijkt dit een vreemde maatregel van de gemeente. vanwaar opeens die angst en poging tot afwenteling van risico's met dit "aardbevingsbestendige" project? onderschatting/paniek?

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

3 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

4 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

6 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

6 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

9 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

11 uur geleden