In mei heeft de raad de motie ‘de beer is los’ aangenomen. Het college werd gevraagd te onderzoeken of varkens ingezet kunnen worden bij de bestrijding van Japanse duizendknoop. Dat wordt hem niet.
‘Wij hebben een aantal gemeentes benaderd die ervaring hebben met de inzet van varkens: Westerwolde, Westerveld, Aa en Hunze en de gemeente Renkum. Alleen de gemeente Westerwolde is voornemens de proef met varkens komend jaar door te zetten. In de andere gemeentes krijgen de pilots geen vervolg omdat het effect niet groot genoeg was en/of varkens de wortels van bomen aantastten.
Op basis van alle ingewonnen informatie kiezen wij niet voor de inzet van varkens. Wij zetten onze huidige aanpak van Japanse duizendknoop voort. Dit houdt in dat wij Japanse duizendknoop niet meenemen in de reguliere maaibeurten maar apart maaien en daarna afvoeren met het grijs afval’, luidt het antwoord deze woensdag van het college.
In het programma NOS Gronings gas: toen, nu, straks duikt Winfried Baijens begin december in…
Terra MBO in Groningen heeft sinds afgelopen vrijdag een nieuwe Nederlands Kampioen binnen de gelederen.…
Qbuzz introduceert volgende week maandag buslijn 110, een directe verbinding in de spits tussen Assen…
Een klein appartement of studio kopen in Groningen is relatief prijzig in vergelijking met andere…
Boa’s, burgemeester Koen Schuiling en de (toenmalige) minister waren er niet blij mee, maar een…
Het International Welcome Center North (IWCN) in Groningen viert deze maand zijn 10-jarig bestaan. Ale…
Bekijk reacties
Je moet een invasieve soorten team oprichten met als enige taak het verwijderen van duizendknoop, siberische reuzenberenklauw , waternavel en andere echt problematische soorten. Tegelijkertijd onderzoeken hoe je deze wildgroei op een meer natuurlijke manier kunt beperken.
Maak er een pluktuin van; Het schijnt naar rabarber te smaken.
Of een nieuw streekproduct: Grunneger doezendknoopjam!
De massa is nog niet in staat te begrijpen dat varkens haram zijn, maar dat komt alles vanzelf, gewoon even geduld hebben.