Volgens de Provincie Groningen is de leegstand in de drie noordelijke provincies gedaald. Dat komt onder andere doordat winkelruimte uit de markt gehaald is. Dit blijkt uit onderzoek van de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen, uitgevoerd door adviesbureau Broekhuis Rijs.
Volgens de samenwerkende provincies blijft structurele leegstand zorgelijk. De structurele leegstand doet zich met name voor in krimpgebieden en middelgrote kernen. De problematiek van structurele leegstand wordt het sterkst gevoeld in de krimpgebieden, waar de mogelijkheden beperkt zijn (transformatie naar woningen is vaak niet mogelijk, omdat hieraan geen behoefte is) en leegstand de meeste impact op de leefbaarheid heeft.
Het totaal aan winkelvloeroppervlak in het Noorden is onder het niveau van 2014 en ten opzichte van 2014 is de leegstand met daardoor met 19% afgenomen. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: ‘Met de Retailagenda Provincie Groningen stimuleren wij gemeenten om in regionaal verband detailhandelsvisies en uitvoeringsplannen op te stellen, onder meer om kernwinkelgebieden compacter te maken.
De Stichting Bewegen is Goud wil een openbare sporthal in Groningen Zuid. Dat schrijft de…
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Sinds maandagmiddag is er een medische drone van tweeënhalf meter te bewonderen in het UMCG.…
Op een boerenveld in Noordlaren vond afgelopen zaterdag de eerste editie van de ‘Spooky Nights…
Bekijk reacties
Internet gaat voor een blijvend kleinere behoefte aan winkeloppervlak zorgen. Het is zaak de winkelgebieden zo veel mogelijk te concentreren om ze aantrekkelijk te houden. Niet bij elke nieuwbouw ook standaard een commerciële plint realiseren tenzij dat er voor zorgt dat een bestaand winkelgebied compacter en aantrekkelijker kan worden gemaakt. Al die leegstand leidt tot verloedering van dorpskernen. Bouw winkels dus weer om naar een woonfunctie.
Het gedeelte tussen de Carolieweg en de C&A in de Herestraat staan ook al enige tijd de panden leeg. Dit is dus geen provinciale aangelegenheid alleen. Vroeger werd het als warme broodjes opnieuw verhuurd. De Herestraat is ook niet meer zo druk als vroeger. Toen kon je over de koppen heen lopen op een zaterdag. Dit is tegenwoordig ook niet meer het geval. De mensen hebben ook steeds minder te besteden. De bezuinigen eisen ook deze tol.
Wellicht is er nog een witwas kapper of een witwas nagelstudio om nog enig leven in de brouwerij te brengen. Want ik was onthutst toen Joos van Keulen nogal tevreden was, dat het met de leegstad in de binnenstad meeviel. Geënt op een onjuiste visie. Als je al een telefoonwinkel moet huisvesten in de Herestraat om leegstand te voorkomen, dan is het bar en boos. Het zijn aanwijzingen.
Sloop de lelijkste panden in de Carolieweg. Bouw daar mooie appartementen. Wonen in de stad is erg in trek.
Er staan zoveel lelijke panden in de Carolieweg, het ziet er niet uit.