Halverwege oktober hoopt het Martini Ziekenhuis haar nieuwe MRI en CT-scanners operationeel te hebben. Met deze uitbreiding heeft het ziekenhuis dan de beschikking over drie van elk apparaat.
In combinatie met de avondopenstelling van de MRI-apparaten hoopt het ziekenhuis aan de groeiende vraag naar diagnostiek te voldoen. “We ontvangen nu per jaar bijna 200.000 patiënten op de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder groeit”, aldus bestuursvoorzitter Hans Feenstra.
De nieuwe MRI-scanner leent zich met name voor gedetailleerd onderzoek van de hersenen en ruggenmerg, de wervelkolom, skelet en gewrichten, borsten en lever. Maar ook steeds meer voor andere organen in de buik, de prostaat, het hart en voor bredere oncologische doeleinden. Radioloog Dennis Rouw: “De nieuwe MRI- en CT-scanners maken het mogelijk om meer complexe diagnostiek te leveren. Dit is bepalend voor het behandeltraject dat daar op volgt.”
“Hij lijdt niet onder zijn uiterlijk”, vindt Remco uit Haren. Maar naaktkat Yoda is voor…
Op de Hogelandsterweg (N997) bij Delfzijl vond dinsdagavond een ernstig verkeersongeval plaats waarbij twee auto’s…
De Stichting Bewegen is Goud wil een openbare sporthal in Groningen Zuid. Dat schrijft de…
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Bekijk reacties
Mooi plan om de wachttijden terug te dringen, maar wat voor nut heeft het terugdringen van de wachttijden als na het stellen van de diagnose mensen met planbare medische zorg vele maanden moeten wachten op een operatie door budget- en personeelstekorten.
Planbare zorg is dan wel niet dringend maar mensen hebben er vaak wel last van, en dan na de diagnose nog vele maanden doorlopen met de klacht kan erg verstorend werken in het dagelijkse functioneren.
Als je ziet wat volgens de zorgverzekeraars allemaal onder planbare zorg valt kun je zometeen tot een jaar wachten op behandeling.