Categorieën: Nieuws

PVV wil handhaving ‘boerkaverbod’ in Gronings openbaar vervoer

De PVV in Groningen wil dat de concessiehouders van het openbaar vervoer in de Gemeente Groningen het verbod op gezichtsbedekkende kleding in het openbaar vervoer gaan handhaven. De gemeenteraadsfractie heeft hier donderdag schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B&W.

De fractie stelt de vragen naar aanleiding van een artikel in het AD, waarin onder andere Arriva en Connection bij naam genoemd worden als bedrijven die het verbod niet gaan handhaven.

“Wij zijn van mening dat  handhaving gewenst is en gedogen niet in het belang is van de samenleving. Daarom zou onze fractie graag van het college van B&W willen vernemen of en welke instructies aan de vervoersbedrijven in Groningen en Drenthe zijn gegeven omtrent de handhaving van deze nieuwe wet,” zo schrijft fractievoorzitter Ton van Kesteren in zijn motivatie voor zijn vragen.

Volgens de fractie zorgt gezichtsbedekkende kleding ervoor dat de beleving van sociale veiligheid verslechtert. Het vraagt dan ook aan het college welke maatregelen het gaan nemen als concessiehouders zich niet aan deze wet houden.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Van een druppel een olifant maken, voor iets wat er niet is.

    Alsof er al ooit iemand staande is gehouden in Groningen.

    Wel zie ik graag, dat er meer bekendheid wordt gegeven, dat vrouwen een dergelijk onderdrukking in Nederland niet hoeven te ondergaan. En met name de hoofddoek. Ook doordat ze worden beschermd door onze wetgeving. Het doet mij goed, dat er jonge Syrische vrouwen in Groningen zijn, die zich daarin bevrijd voelen en dit dan ook niet meer dragen. Onlangs zijn er nog vrouwen in Iran daartoe zeer zwaar veroordeeld, doordat ze zich niet hebben gehouden aan deze kledingvoorschriften en hebben geprotesteerd. Wat dat betreft wel een omgekeerde wereld, terwijl je hier de vrijheid hebt. En de vrouwen in Iran zich daar tegen verzetten.

    https://nos.nl/artikel/2297168-protesten-in-iran-tegen-hoofddoek-houden-aan-straffen-worden-extremer.html

  • Ik ben het volledig eens met de PVV!

    Handhaven die handel!

    Ik vind het ongepast in onze Nederlandse samenleving! Ik word er al onpasselijk van als ik zo'n zwart stuk laken voorbij zie komen, laat staan kleine kinderen...

    Zo'n boerka geeft een opdringerig gevoel en bovendien weet je niet of mevrouw of mogelijk zelf een verkleedde meneer in een boerka een bomgordel of kalaschnikov onder haar of zijn boerka draagt...?!

    Gewoon het verbod handhaven en Arriva en Qbuzz fikse boetes opleggen bij weigering!!

    'T is te zot voor woorden dat deze bedrijven het 'nieuwe' wetsartikel weigeren uit te voeren!

    Weg met de boerka! Weg ermee!

  • De islam is volgens linkse politici en de overheid van harte welkom in Nederland en propageert en facaliteert deze religie zelfs op vele fronten, dan kan een boerka toch geen obstakel vormen. Dit gewaad hoort nu eenmaal bij deze religie, net als de islamitische wetgeving met harde lijfstraffen zoals; handen afkappen, stenigen, ophangen, en onthoofding. "U bent welkom, welkom in 'ons' land", toch?

  • Ga es lekker op de Westerhaven staan fietsers vertellen dat ze wet moeten naleven. Man man, ik heb meer last van fietsers op het voetpad dan een boerka dragende vrouw (als die al in Groningen zijn?)

  • "een bomgordel of kalaschnikov onder haar of zijn boerka draagt"
    We weten ook niet of er een bom in een akten- of weekendtas, of rugzak zit. Dit soort vooroordelen gaf de Rote Armee Fraktion de kans om netjes geknipt en geschoren, in maatpakken vrijwel alle controles te ontlopen.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

8 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

10 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

11 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

12 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

14 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

15 uur geleden