In Groningen en Drenthe hebben zich tot nu toe geen incidenten voorgedaan rond het verbod op gezichtsbedekkende kleding. Dat antwoordt het gemeentebestuur op vragen van de fractie van de PVV.
De wet is per 1 augustus jl. in werking getreden, en de PVV wil weten of er inmiddels ervaring is opgedaan met de handhaving. Vervoerders hebben afgesproken incidenten omtrent reizigers met gezichtsbedekkende kleding te melden en te registreren. Tot nu toe zijn er in Nederland drie incidenten geweest, maar niet in Groningen en Drenthe.
De gemeente is niet van plan om maatregelen te nemen als vervoersbedrijven zich niet houden aan het boerka-verbod. Volgens het college hebben de vervoerbedrijven in samenspraak met de politie een werkwijze afgesproken die recht doet aan de bevoegdheid van partijen tot handhaving van de wet. Die handhaving is niet een bevoegdheid van de gemeente, maar van de politie.
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
De stichting Hulpacties van het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch…
Het jaar 2024 was een bijzonder jaar voor Groningen, met zowel hoogtepunten als uitdagingen. FC…
De stichting Dierenopvangcentrum Groningen is één van de deelnemende goede doelen bij het Serieus Request…
Bekijk reacties
Ik zag bij Opsporing Verzocht wel degelijk beelden van incidenten (in dit geval: overvallen) waarbij de daders gezichtsbedekkende kleding droegen… Maar goed, die speelden zich inderdaad niet af in het openbaar vervoer, waar het hier blijkbaar om gaat.
Het zou ook wel heel jammer zijn wanneer de politie aandacht aan dit soort symboolpolitiek zou besteden.
Wellicht kan onze huisbuschaffeur de heer Strobos ons vertellen hoeveel boerka's hij iedere dag vervoert. Maar aangezien er geen incidenten geweest zijn, vermoed ik geen enkele.