De gemeente zet in op een forse groei van de werkgelegenheid. Dat blijkt uit de Economische Agenda voor de komende jaren. De gemeente denkt aan een verdere groei van de werkgelegenheid met 5000 banen tot en met 2022.
in de agenda staan maatschappelijke uitdagingen zoals digitalisering, internationalisering en energietransitie & klimaat centraal. De economische ontwikkeling wordt hieraan verbonden. De gemeente wil, samen met bedrijven en kennisinstellingen, inzetten op een bruisende economie met ruimte voor creativiteit, ondernemerszin en oog voor leefbaarheid.
De gemeente wil voldoende mensen naar passend werk begeleiden, en bedrijven ondersteunen voldoende passende werknemers te vinden. Verder wil ze nieuwe bedrijvigheid stimuleren, onder meer op het gebied van waterstofeconomie. Verder moeten de gezondheidseconomie en creatieve industrie gestimuleerd worden. De economische agende aordt op 27 november in de gemeenteraad besproken.
FC Groningen-speler Thom van Bergen heeft zijn eerste doelpunt voor Jong Oranje gemaakt. In een…
Dinsdag zijn er eerst perioden met (lichte) regen en mogelijk ook wat smeltende sneeuw. De…
De opritten naar de westelijke of zuidelijke ringweg vanaf het Stadspark zullen donderdag 21 november…
De noordelijke ringweg is dinsdag en woensdag in de avond en nacht afgesloten tussen de…
Sinterklaas en zijn pieten zijn zaterdagmiddag aan wal gestapt in Groningen. (meer…)
Twee Groningse producties zijn afgelopen weekend in de prijzen gevallen tijdens het Noordelijk Film Festival…
Bekijk reacties
Energietransitie? Een malafide bende met "fraaie" fenomenen als biomassacentrale? Net als Duitsland hiermee kappen en gewoon terug op gas. Klimaat? C02 als allesbepalende thermostaat? Lachwekkend. Zijn veel wetenschappers te vinden die het pure onzin vinden. Maar grote geld moet rollen. Mondiaal gaat het conservatief geschat zo honderdduizend miljard (honderd biljoen) euro aan omzet (voor 1 procent) en schuld voor de rest betekenen.
Verder gaat de gemeente niet over de werkgelegenheid. Wordt in een open economie als de Nederlandse bepaald door wereldwijde conjunctuur. Tenminste: hoor je altijd als het slecht gaat.
Dat je met maar slechts 1% van onze aardgasbaten een bruisende economie kan bouwen. En dit tezamen met de problematiek van dezelfde gaswinning.
En waarom wil de PvdA dan die basisbanen. En waarom dan het geklaag over de tekorten in het sociale domein.
?????
Kernenergie.
De dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen is één van de grotere werkgevers van Noord-Nederland. Dat kan niemand uitleggen.
@ N.
Jawel hoor ..
Dat je met maar slechts 1% van onze aardgasbaten een bruisende economie kan bouwen. En dit tezamen met de problematiek van dezelfde gaswinning.
Verder verwijs ik je naar rapporten zoals van het Breuer instituut. Maar het is waar als je zegt; dat van de grote getale werkzoekenden misbruik wordt gemaakt. Allerlei werkgroepen daartoe worden opgericht en dus over de rug van. Een soort van verdienmodel.